Vogel Fiona

Ik heb weer een nieuw haakpatroon voor een vogel gemaakt: Vogel Fiona. Ook deze vogel wil graag deel uitmaken van "de langste vogeltjeslijn" op het Textielfestival Weerribben, 14, 15 en 16 juni 2019. En misschien mag ze voor die tijd nog wel even in de Kerstboom hangen....

Vogel Fiona heeft ook een connectie tot een van de gouden sleutelwoorden: Ze is verbonden met het woord "eerlijkheid".

Ik heb Fiona in het wit gemaakt omdat ik wit associeer met zuiverheid/eerlijkheid, maar natuurlijk staat het je vrij om haar in een andere kleur te maken.

Wil je haar inzenden voor de langste vogeltjeslijn, stuur haar dan naar: De Creazy Ladies, de Hare 10, 8375 GC  Oldemarkt - of wacht nog even met inzenden - in januari zet ik weer een nieuw patroon online.

Na het textielfestival zullen de ingezonden vogeltjes worden gebruikt voor een goed doel. 

Fiona_de_vogel.pdf

Vogel Fiona

 


Een kraanvogel van stof - vouwen, naaien en borduren

Deze keer daag ik jullie uit om een kraanvogel van stof te maken voor "de langste vogeltjeslijn" met vogels van textiel. Ik heb hiervoor weer een patroon gemaakt, maar natuurlijk staat het jullie vrij om een totaal andere textiele vogel te maken, al dan niet van stof. Het gouden sleutelwoord dat ik er ditmaal bij heb gekozen is geduld - want een klein beetje geduld is wel nodig om de vogel van het patroon te maken. Het vouwen en naaien komt heel precies.

kraanvogel van stof

Als je vogeltje klaar is kun je deze opsturen naar de Creazy Ladies, de Hare 10, 8375 GC  Oldemarkt. Je kunt ook nog even wachten met opsturen, als je nog meer vogeltjes wilt maken. Volgende maand zal ik op deze plek weer een nieuwe vogel presenteren.

Een_kraanvogel_van_stof.pdf


Hoe zou jij eruitzien als vogel?

Dit is de uitdaging van het project "Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is" - zie het artikel hieronder.

Ik (Ria Hooghiemstra) voelde me lange tijd een bang vogeltje. Ik was erg onzeker en altijd bang dat ik iets verkeerd deed. Geleidelijk aan is mijn bange vogeltje echter veranderd in een dapper vogeltje, dat de confrontatie met de (innerlijke) draak durft aan te gaan. Ik heb dit hele proces verbeeld in het sprookje dat ik heb geschreven en in textiel uitgebeeld: Het sprookje van het bange vogeltje en de draak.

De grote vraag is natuurlijk: Hoe maak je van een bang vogeltje een dapper vogeltje? Welnu dat kan op vele manieren, maar het gouden sleutelwoord hierbij is voor mij toch moed: "Gewoon" maar doen, ook als is het soms eng. Daarom wil ik graag laten zien hoe een eenvoudig vogeltje, volgens een patroon gemaakt, een eigen persoonlijkheid kan krijgen.

Ik ontwierp hiervoor Vrovo Freubel, de vrolijke vogel, die pas echt vrolijk wordt als je hem aankleedt. Het patroon van deze vogel is te vinden op mijn pagina werkbeschrijvingen.

Je kunt mijn patroon, of een ander patroon gebruiken als basis voor jouw unieke vogeltje, dat je mee kunt laten zingen op de langste vogeltjeslijn, tijdens het Textielfestival Weerribben, 14, 15 en 16 juni 2019. Zie de informatie hieronder.


Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is - een gemeenschapsproject van Haak je aan? Haken is verbinden

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, is een nieuw project als vervolg op "de grootste gehaakte deken van de wereld". Ik ben onlangs met dit project in aanraking gekomen en wil me er graag mee verbinden, omdat de kernwaarden van dit project me na aan het hart liggen. Dit project gaat over kracht (samenwerken), warmte (aandacht voor elkaar), kleur (laat zien wie je bent), verbinding (op één lijn zitten) en diversiteit (iedereen is van waarde). 

Iedereen kan meedoen aan dit project op zijn of haar eigen manier, door een vogeltje van textiel te maken in welke handwerktechniek dan ook. De vogeltjes mogen maximaal 25 cm hoog en 15 cm breed zijn en moeten een lusje of haakje hebben, zodat ze kunnen worden opgehangen. Ze kunnen worden ingezonden naar de Creazy Ladies, de Hare 10, 8375 GC  Oldemarkt. Tijdens het Textielfestival Weerribben op 14, 15 en 16 juni 2019 zullen alle vogeltjes samen worden gepresenteerd als "de langste vogeltjeslijn".

Na het textielfestival zullen de vogeltjes worden verwerkt in allerlei vormen voor goede doelen.

Voor meer informatie en vogeltjespatronen, zie ook de Facebookpagina Haak je aan? Haken is verbinden.

Het project is ook te volgen op Twitter, met een van mijn kobaltkuikens, met de naam Kobaltina, als twittersymbool voor het project. Het patroon van dit kuikentje staat trouwens ook op de Facebookpagina Haak je aan? Haken is verbinden. 

Twitter: @GGDW2018  en Instagram @ggdw2018


 

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK