regenboogvogels

Regenboogvogels en pesten  

De regenboogvogels nemen je mee langs alle kleuren van de regenboog. Elke regenboogvogel vertegenwoordigt een kleur van de regenboog.
Iedere kleur is anders en heeft zijn eigen karakter en kwaliteiten. Alleen met alle kleuren samen kan er een regenboog worden gevormd, als teken van hoop.
Met mensen is het niet anders. Ieder mens is verschillend en heeft zijn eigen unieke karakter en kwaliteiten. Er zijn mensen en kleuren die zich meer op de voorgrond bewegen, terwijl anderen meer op de achtergrond blijven. Mensen en kleuren kunnen actief zijn of rustig, beweeglijk of stil, serieus of speels… Het een is niet meer of minder dan het ander. Zoals de regenboog niet compleet is, als één van de kleuren ontbreekt, zo is ook een samenleving niet compleet, zolang we mensen blijven buitensluiten die anders zijn dan wijzelf…

De regenboogvogels zijn ontstaan naar aanleiding van het Yil Bird breiproject van Mathilde Jongbloed. Het basispatroon is door mij per vogel aangepast aan diens individuele karakter.

De regenboogvogels zijn – dankzij Antrovista – allemaal als ecards te versturen. Ze komen ook allemaal voor in het sprookje van het bange vogeltje en de draak.

De magentavogel
De magentavogel is zacht en donzig, heeft meest ronde vormen en een breed uitwaaierende staart. Ze kan goed op haar pootjes staan, maar doet dat meestal niet. Het liefst zit ze de hele dag te dromen in haar heerlijk zachte magenta nest, waar ze deels in verdwijnt. Als ze op haar nest zit, kun je moeilijk zien waar de vogel eindigt en het nest begint. De magentavogel gaat helemaal op in haar nest.

magentavogel

De karmijnvogel
De karmijnvogel is actiever dan de magentavogel. Hij voelt zich thuis in zijn warme en knusse nest, waar hij voortdurend aan door blijft bouwen. Hij gebruikt zijn eigen veren als versiering en sleept telkens weer nieuwe takjes aan om alle kieren en gaten te dichten. Zo wordt zijn nest steeds warmer en gezelliger.

karmijnvogel

De scharlakenvogel
De scharlakenvogel zit graag op de rand van haar nest naar buiten te kijken. Af en toe zet ze voorzichtig een paar stappen buiten haar nest of vliegt ze een stukje op. Ze is nieuwsgierig naar de wereld buiten haar nest, zolang het veilige nest maar in de buurt is.

scharlakenvogel

De vermiljoenvogel
De vermiljoenvogel is een opvallende verschijning. Hij is moedig en krachtig, beweeglijk en warm en hij houdt van verandering. Zijn leven is nooit saai, omdat bij hem niets ooit hetzelfde blijft; de vermiljoenvogel is aldoor vernieuwend bezig. Hij beleeft elke dag anders en het leven is voor hem één groot avontuur.

Vermiljoenvogel

De oranjevogel
De oranjevogel is een vrolijke zangvogel. Vroeg in de morgen zingt hij al het hoogste lied.
Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, zodat zijn lied weldra wordt beantwoord door soortgenoten. Hij is zelden alleen. Zijn vlucht is sierlijk. Al zingend vliegt hij zo nu en dan een stukje op, om even verder weer te landen; dikwijls op het topje van een boom of struik of op een van de hogere takken.

oranjevogels (in de serie regenboogvogels)

De geelvogel
De geelvogel heeft een zonnig karakter. Hij beweegt zich licht en vrij door de lucht, maar houdt ook van de warmte van de aarde. Staand op een tak, met zijn vleugels wijd uitgespreid, geniet hij van het zonlicht, dat zijn gele kleur een gouden glans geeft.

geelvogel- in de serie regenboogvogels

De geelgroenvogel
De geelgroenvogel houdt van licht en lucht. Door zijn jeugdige frisheid en optimistische aard is hij een graag geziene gast. Maar hij blijft nooit lang. Vlug, behendig en ritmisch vliegt hij van de ene naar de andere plek, meestal vergezeld door enige soortgenoten.

geelgroenvogels - in de serie regenboogvogels

Smaragdvogel
De smaragdvogel heeft een slank figuur, lange poten en een opgerichte houding.
Met een heldere, waakzame blik overziet hij zijn hele omgeving. Hij is dikwijls te vinden op zijn meest geliefde plekje aan het water.
Deze vogel heeft een rustige aard en kan uren aan een stuk vrijwel onbeweeglijk op één en dezelfde plek blijven staan.

smaragdvogel - in de serie regenboogvogels

De turkooisvogel
De turkooisvogel heeft een lange scherpe snavel, hoge poten en geometrische patronen op rug en buik. Zijn blik is helder en fris. Hij houdt van orde, regelmaat, structuur en een lichte omgeving. Koude en ijs deren hem niet, hitte wel. Als het hem te warm wordt vliegt hij daarom weg naar koelere streken.

turkooisvogel - in serie regenboogvogels

Kobaltblauwvogel en ultramarijnvogel
De kobaltblauwvogel en ultramarijnvogel vormen samen een hechte familie. Ze zijn zeer sociaal en zorgzaam. Met hun grote beschermende vleugels omhullen ze elkaar en hun kroost. Liefdevol delen ze hun warmte en de zorg voor de kuikens. Als deze eenmaal groot genoeg zijn, dan vliegen ze er samen op uit, de wijde wereld in… De oudervogels wijzen de jonge vogels de weg en beschermen en verzorgen hen nog zolang als nodig is.

kobaltblauwvogel, ultramarijnvogel en kuikens - serie regenboogvogels

De indigovogel
De indigovogel is een stevig gebouwde vogel. Hij is anders dan de anderen, maar heeft daar zelf geen moeite mee. Af en toe doet hij een stapje opzij om anders gekleurde vogels meer ruimte te geven. Alleen zijn is voor hem geen probleem. Hij kan zich in zijn eentje goed vermaken, is onafhankelijk van anderen en tevreden in zichzelf.

indigovogel - serie regenboogvogels

De violetvogel
De violetvogel is een rustige en vredelievende vogel. Hij houdt van de stilte en zijn liefde is groots: De aarde en alles wat op aarde is, heeft hij lief en de hemel is hem al even dierbaar…

violetvogels - serie regenboogvogels

Violetvogels - detail - in de serie regenboogvogels