alchemievogel

Alchemievogel

De alchemievogel is een grote, sterke vogel, die als een ware alchemist van alles goud kan maken. Dit doet hij door kwetsbaarheid om te zetten in kracht en angst te veranderen in moed.

Deze vogel gaat een belangrijke rol spelen in het sprookje dat ik schrijf over het bange vogeltje en de draak. De alchemievogel is de grote vogel van verandering. Ook voor mijzelf voelt het als een overwinning dat het me is gelukt deze grote vogel te maken!!! Hij staat symbool voor mijn eigen veranderingsproces.

Alchemievogel

Veertje voor veertje

In een tijd waarin alles snel, sneller, snelst moet en tijd wordt afgemeten in geld, kies ik voor de langzame weg. Veertje voor veertje heb ik het mooie grote warme nest gebouwd, dat nu wordt bewoond door de alchemievogel. Ook de alchemievogel zelf is veertje voor veertje gegroeid. Dit kunstproject is zeer arbeidsintensief. In de afgelopen 2 jaar is het, net als ikzelf, veertje voor veertje gegroeid.

Veertje voor veertje heb ik me op weten te richten, dwars door alle pijn en verdriet heen.
Veertje voor veertje….
Dat is best langzaam, maar eigenlijk toch ook wel snel. Het bereiken van het doel – de voltooiing van dit project – is belangrijk, maar lukt alleen als ikzelf, elke keer weer, de moed heb om mijn eigen innerlijke weg te gaan, veertje voor veertje…..

Voor meer foto’s van de alchemievogel, zie het fotoalbum van de alchemievogel.