gebroken vleugel

Gebroken vleugel  

Als je wordt gepest, dan kun je je soms behoorlijk bedreigd voelen en het gevoel hebben om in de val te zitten. Een val waar je alleen, op eigen kracht, vaak maar moeilijk of niet uit kunt komen. En als het uiteindelijk wel lukt om uit de val te komen, dan zul je vaak ontdekken dat je vleugels beschadigd of gebroken zijn…. De mijne waren in elk geval flink beschadigd en ik ben er behoorlijk vleugellam door geraakt.
Het project “feathers and dragons” geeft mij echter weer nieuwe vleugels…. en mijn “tijd om te spelen” levert meer dan eens iets op wat ik van tevoren niet had kunnen bedenken. 

gebroken vleugel - detail

Mijn werk “Gebroken vleugel” is ontstaan naar aanleiding van een opdracht om een vleesetende plant als inspiratiebron te nemen voor vrij brei- of haakwerk (opdracht van het ifff – international freeform forum op Ravelry). Bij een kringloopwinkel vond ik een geschikte mand met draadwerk om te gebruiken voor de basis. Deels heb ik deze basis omwonden met garen en ik heb 9 grote bekken toegevoegd; de een wat groter dan de ander. Al met al is het geheel een gevaarlijk monster geworden, tenminste aan de buitenkant. 

gebroken vleugel

Aan de binnenkant heb ik een prachtige gouden bloem geplaatst. Dit omdat we nooit mogen vergeten dat ook degenen die pesten vaak hard hulp nodig hebben. Hun binnenkant kan er heel anders uitzien dan wat ze aan de buitenkant laten zien! De bewust kaal gelaten uitsteeksels staan voor al degenen die getuige zijn van het pesten en niet het lef hebben om er iets aan te doen. Ze willen, koste wat kost, bij de groep blijven horen en zijn dikwijls ook bang om het volgende slachtoffer te worden, als ze het zouden opnemen voor degene die wordt gepest.

wat binnenin zit (detail gebroken vleugel)