Sprang demonstratie op Textiel Festival Weerribben

Ik ben gevraagd om sprang te demonstreren op het Textiel Festival Weerribben, aankomend weekend, van 10 t.m 12 juni. De locatie waar ik te vinden ben is MFC Dalzicht, in Oldemarkt..

Ik heb me goed voorbereid en zal diverse voorbeelden van sprang, al dan niet in combinatie met andere technieken meenemen. Ik wil ook laten zien dat je eigenlijk maar heel weinig nodig hebt om aan sprang te kunnen beginnen.  Voor bovenstaande sprang heb ik simpelweg twee koorden vastgezet door de zijkanten van een doos. Ik heb aan een kant een knoop in de koorden gelegd en aan de andere kant koordstoppers gebruikt om zo de spanning te kunnen regelen. Het tussentouw is vastgezet in kleine gleufjes die ik heb geknipt in de doos. Zo simpel kan het zijn…

Ik zal ook verschillende mogelijkheden laten zien om sprang te combineren met andere technieken, bijvoorbeeld gympen, haken, weven en macramé. Daarnaast neem ik diverse werkstukken mee die ik in de loop der jaren heb gemaakt: tassen, een kussen, vingerloze handschoenen, een muts, vogeltjes, wandkleedjes en nog veel meer.  Toch zal ik ook veel niet meenemen. Met name mijn “meesterstuk” de sprang in een kamerscherm, komt niet mee. Wie dat wil zien zal er een reis naar Heerenveen voor over moeten hebben, naar Vertelmuseum De Vlechtvogel.

Opening Vertelmuseum De Vlechtvogel


Vertelmuseum de Vlechtvogel is vanaf nu op afspraak open. De eerste bezoekers zijn er inmiddels geweest.

Een greep uit de reacties in het gastenboek:

”Wat een mooi verhaal en wat een prachtige vogels!”

”Wat heb ik genoten. Verwonderd, betoverd door deze prachtige sprookjeswereld.”

“Een verhaal vol symboliek, in een schitterend décor.”

”Een prachtig museum, heel creatief!”

Voor meer informatie en reserveringen, zie de website van het Vertelmuseum: www.vertelmuseumdevlechtvogel.nl

Vertelmuseum De Vlechtvogel

Hoewel ik de laatste tijd hier niets meer heb geplaatst, heb ik toch niet stilgezeten. Vertelmuseum De Vlechtvogel is bijna een feit. Ik ben bezig de laatste punjes op de i te zetten, voor het museum straks op afspraak bezocht kan worden. Zie hiervoor ook de website van het museum. Daar dit project met de realisatie van het museum vrijwel is afgerond, zal deze website ook in de toekomst niet meer zo vaak worden bijgewerkt. Misschien komt hij op den duur zelfs wel helemaal te vervallen, maar daar heb ik nog niet een definitieve beslissing over genomen.

Stand van zaken

Er is nog veel werk te doen voor het museum open kan, maar de toekomstige museumruimte is in elk geval al geverfd. Nu is het wachten op de nieuwe vloer en dat kan wel even duren, zo ik heb begrepen. Intussen wordt er ook geschilderd in de gang, de entree van het museum… en tussen alle drukte door doe ik ook af en toe nog wat sprang. Ik heb weer gewerkt aan een lamp, met freeform sprang, voor in het museum.

Vernieuwing van de website

De website heeft een nieuw jasje gekregen…

Omdat de oude webbuilder zo sterk verouderd is dat het niet meer verantwoord was om deze nog te gebruiken,  is mijn hele website overgezet naar een nieuwe webbuilder. Het is voor mij nog even wennen allemaal en op dit moment ontbreekt het mij ook aan tijd om me er goed in te verdiepen. Maar stukje bij beetje zal ik de website verder aanpassen en ook de nu nog ontbrekende foto-albums weer toevoegen.