sprookje

Sprookje

Met mijn eigen levensverhaal als uitgangspunt, schrijf ik het sprookje over het bange vogeltje en de draak.
In het begin van het sprookje zit het bange vogeltje nog in een donker kistje.

Het bange vogeltje aan het begin van het sprookje

Later vindt ze haar twee vriendjes en bewoont ze samen met hen een groter en mooier nest. Ook zijzelf verandert. Toch heeft ze nog altijd last van de grote draak, die lelijke woorden naar haar toe spuwt. 

het bange vogeltje met haar vriendjes in hun nest

De vriendjes besluiten hulp te zoeken bij de regenboogvogels en aardevogels.
Zullen zij het bange vogeltje kunnen helpen? En welke rol speelt de grote Alchemievogel in het geheel? In de verdere avonturen spelen ook de pauw, de wever, de goudvogels en de kleurrijke vogel Julia een rol. Foto’s van deze vogels zijn te vinden in het foto-album vogels.

Ik wil het sprookje over het bange vogeltje en de draak uitgeven als een boek, met meerdere avonturen, inclusief enkele foto’s van deze avonturen. 
De vogels en de draak zijn inmiddels klaar. Ook de omgeving waarin het sprookje zich afspeelt, het sprookjesbos, heb ik in textiel verbeeld.

De draak geeft zich niet zomaar gewonnen en verzint een drakerig gemeen plan….. Onderstaande kooi is daar een onderdeel van. Geen pretje om zo gevangen te zitten…. Maar hoe hopeloos de situatie ook lijkt, er blijft altijd hoop dat de situatie ten goede kan veranderen.

Zoals ik al eerder heb vermeld, vertel ik eigenlijk mijn eigen levensverhaal in de vorm van een sprookje. Ik heb lang het gevoel gehad gevangen te zitten in die kooi, maar uiteindelijk ben ik eruit ontsnapt. De draak, die levensgroot in de kamer ligt, is niet meer oppermachtig. Zijn lelijke woorden hebben hun betekenis voor mij verloren….. dit komt ook in het sprookje tot uiting.

vogelkooi, gemaakt voor kunstproject over pesten

Uiteindelijk kan misschien zelfs de eens zo machtige en bedreigende draak veranderen en weer gouden vleugels van liefde krijgen, maar daarvoor heeft hij wel wat hulp nodig. Hulp van mensen die bereid zijn met gouden sleutelwoorden te leven… en die misschien zelfs een gouden veer voor hem willen haken of breien. Meer informatie daarover en een patroon van de gouden veren is te vinden in nieuwsbrief nr. 26, die hieronder staat. Wil je meedoen, neem dan contact met mij op via email: feathers-and-dragons@outlook.com

nieuwsbrief feathers and dragons 26.pdf