nieuws

13 juli 2021

nieuws wordt blog

De rubriek nieuws is vanaf vandaag vervangen door de pagina blog. Na verloop van tijd zal ik de pagina nieuws verwijderen.

 

5 februari 2021

Nieuwe ontwikkelingen


Ik heb deze website lange tijd niet bijgewerkt en ben door omstandigheden ook een tijdlang minder actief geweest voor dit project. Toch heb ik niet helemaal stilgezeten… ik heb heel veel sprang gedaan – vooral het uittesten van sprang kant patronen voor een nieuw boek van Carol James. Daar heb ik zelf ook weer veel van geleerd. Het heeft o.a. geresulteerd in een aantal lampenkapjes, die ik wil gebruiken in … mijn nieuwe te beginnen huiskamermuseum. Jawel, ik heb het stoutmoedige plan opgevat om een klein museumpje te beginnen in wat nu nog mijn huiskamer is. Ik hoop dit in de loop van het jaar te realiseren. Maar voor het zover is moet er nog wel wat gebeuren. De kamer. die een museumpje moet worden, moet eerst nog helemaal worden opgeknapt. En ook verder moet er nog wel het een en ander gedaan worden voor het zover is. Maar ik vind het in elk geval een leuk vooruitzicht om straks een plek te hebben waar mijn sprookjesbos met alle creaties daarin permanent tentoongesteld kan worden. Ook zal ik dan daar vertelvoorstellingen kunnen geven. En misschien ga ik er ook nog wel sprangles geven…

 

23 maart 2020

De verteldraak is klaar!

De vertelcursus staat even stil, maar mijn verteldraak is wel al vast klaar! Het achterste deel is gemaakt met sprang. Dat deel zit om mijn bovenarm, als ik de draak gebruik.

Verteldraak

 

13 februari 2020

Verteldraak

Ik ben begonnen aan een intensieve verteltraining op de Nationale Vertelschool. Ik hoop hiermee te bereiken dat ik mijn eigen verhaal (en ook andere verhalen) nog beter leer vertellen. Nu leek het me leuk om bij het vertellen van mijn sprookje handpoppen te kunnen gebruiken. In mijn geval een armdraak en vinger- of handvogels. Ik ben inmiddels begonnen aan het maken van de verteldraak. Het is een flinke klus, maar de eerste hobbel is genomen…

Verteldraak in de maak

 

10 november 2019

Fotoalbums

Het was al weer een hele tijd geleden dat ik iets op deze website heb gezet, maar ik heb intussen niet stilgezeten… Het kamerscherm met de dierenportretten is inmiddels af. Foto’s hiervan heb ik in een nieuw fotoalbum gezet.

Ook enkele foto’s van mijn tentoonstelling tijdens het Textielfestival Weerribben hebben nu een plaatsje gekregen in een fotoalbum.

De fotoalbums zijn hier te vinden: https://www.feathers-and-dragons.nl/page/fotoalbum

 

20 juni 2019

Terugblik op het Textiel Festival Weerribben

Ik zie met tevredenheid terug op het Textiel Festival Weerribben. Wat een feest was het! Ik heb genoten van alle leuke ontmoetingen en reacties. We hebben meer dan 250 bezoekers gehad.

Ik heb korte en langere vertelvoorstellingen gehouden en ook veel mensen uitleg gegeven over de techniek sprang, die bij velen onbekend was.

Hier al vast een foto van mij bij de vertelvoorstelling.

Vertellen van het sprookje van het bange vogeltje en de draak

 

13 juni 2019

Morgen begint het Textiel Festival Weerribben – vandaag inrichten van de tentoonstelling!

Ik ben deze ochtend vroeg opgestaan: Straks komt er een grote oudpapierbus voorrijden en dan laden we het hele sprookjesbos in om het in Oldemarkt weer uit te laden bij restaurant Mooi Oldemarkt. Alles staat klaar: het wordt een hele verhuizing!

Een beetje spannend is het wel, maar toch ook heel erg leuk dat er straks zoveel mensen kunnen kennismaken met het sprookje van het bange vogeltje en de draak.

Het bange vogeltje en de draak op het Textiel Festival Weerribben

De afgelopen weken ben ik nog druk geweest met het maken van nog meer vreemde vogels voor onder andere een vreemde vogel kamerscherm en vreemdevogelhoedjes. De gastvrouwen en gastheer, die mij helpen, zullen aan deze vreemdevogelhoedjes te herkennen zijn.

Vreemdevogelhoed

 

2 juni 2019

Aftellen naar het Textiel Festival en… wie helpt de draak nog met een gouden veer?


Het Textiel Festival Weerribben nadert nu snel – over twee weken is het zelfs al bijna weer voorbij! Ik ben nog druk met de laatste voorbereidingen en ik heb er zin in. Komen jullie ook? Zie mijn berichten van 6 en 17 mei voor meer informatie over dit unieke textielevenement.

De draak met de gouden vleugels in wording komt ook naar het festival en hoopt misschien nog wat gouden veren in ontvangst te mogen nemen. Lees hier zijn verhaal:

In het vervolg van het sprookje van het bange vogeltje en de draak moet de giftige woorden spuwende draak weer worden wat hij in oude vervlogen tijden was: een vriendelijke draak met gouden vleugels. Maar dat gaat niet vanzelf… de hulp van de mensen is daarbij nodig. Alleen als er genoeg mensen zijn die met de gouden sleutelwoorden leven, kan de draak weer gouden vleugels van liefde krijgen. Elke keer als iemand een gouden sleutelwoord kiest, krijgt de draak er een gouden veertje erbij. Zo kunnen zijn vleugels langzaam weer aangroeien…

 

Hoe te helpen:

Draak met gouden vleugels

Dit zijn de gouden sleutelwoorden:

– dankbaarheid

– moed

– geduld

– trouw

– vrijheid en verantwoordelijkheid

– aandacht, interesse en respect

– vertrouwen

– doorzettingsvermogen

– hulpvaardigheid

– eerlijkheid

– wijsheid

– vergeving

 

 

17 mei 2019

Extra vertelvoorstelling tijdens het Textiel Festival Weerribben

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni zal ik om 17.00 uur nog een extra iets langere vertelvoorstelling geven van het sprookje van het bange vogeltje en de draak. Terwijl de meeste andere locaties omstreeks die tijd sluiten, kan ik dan nog even door in restaurant Mooi Oldemarkt. Zie verder ook het vorige bericht van 6 mei.

 

6 mei 2019

Naderend Textiel Festival Weerribben

Het Textiel Festival Weerribben, waar ik aanwezig zal zijn met mijn hele sprookjesbos, nadert nu snel. Daarom hier alvast een link naar het programma van dit festival.

Drie dagen lang is er in dit prachtige gebied van alles te beleven op het gebied van kunst en textiel. De kunstroute kan op vier verschillende plaatsen worden gestart. Er is een fietsroute en een autoroute. Zie ook de bezoekersinformatie.

Zelf zal ik te vinden zijn in Oldemarkt, bij restaurant Mooi Oldemarkt. Ik zal daar ook zo nu en dan kleine stukjes van mijn sprookje vertellen.

Het vertellen van het sprookje vind ik erg leuk om te doen. Vorige week heb ik vier ochtenden achtereen mijn sprookje verteld aan kinderen op “De Buitenkans”, hier in Heerenveen. De kinderen vonden het zo leuk dat een heel aantal van hen het graag nog een tweede of zelfs derde keer wilden horen.

vertellen van het sprookje van het bange vogeltje en de draak

 

30 april 2019

Vertellen voor kinderen en een raaf voor de maand mei

Deze week ben ik vier ochtenden te vinden op een buitenschoolse opvang in Heerenveen, om het sprookje van het bange vogeltje en de draak aan groepen kinderen te vertellen.

Vandaag was het de eerste ochtend. Ik heb vandaag aan twee kinderen het sprookje verteld en dat was heel leuk om te doen. Morgen ga ik het sprookje aan een grotere groep kinderen vertellen.

Omdat ik daar morgen druk mee ben en er nog maar weinig tijd is tot de inleverdatum van de vogeltjes voor de langste vogeltjeslijn, heb ik ook vanavond al mijn patroon voor de maand mei online gezet. Het is ditmaal een raaf geworden, met het gouden sleutelwoord wijsheid.  De raaf kan met verschillende technieken worden gemaakt: Quilten, naaien (en haken) of kruissteek borduren. Lees het maar op deze pagina van het project “Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is”.

Raaf

 

1 april 2019

Een zwaan voor de maand april

Er staat weer een nieuw patroon op de website (en dit is geen aprilgrap). Ditmaal van een zwaan, die eveneens gemaakt kan worden voor het project ”Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is”.

Zwaan

Zie alhier.

 

1 maart 2019

Sprang vogeltje en Vrije vogel


Ik zie nu pas dat ik in februari ben vergeten het sprang vogeltje hier aan te kondigen. Inmiddels is het maart en staat ook de Vrije vogel, voor de maand maart op mijn website.

Beide patronen zijn te vinden op de pagina “Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is“.

En natuurlijk ontvangen de Creazy Ladies ook deze vogeltjes weer graag voor het project van de langste vogeltjeslijn.

 

2 januari 2019

Vogel Trusty

Allereerst nog mijn beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik begin het nieuwe jaar met een nieuwe bijdrage voor het project elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Ditmaal is het vogel Trusty. Lees maar op deze pagina.

Vogel Trusty

 

 

3 december 2018

Vogel Fiona

Op de pagina elk vogeltje zingt zoals het gebekt is staat weer een nieuw patroon van een vogeltje, dat gemaakt kan worden voor “de langste vogeltjeslijn”.

Vogel Fiona

 

12 november 2018

Een kraanvogel vouwen, naaien en borduren

Met origami kun je kraanvogels vouwen van papier, maar wist je dat je ze ook kunt maken van stof? Ik heb hiervoor een handleiding geschreven, die hier is te vinden.

Een kraanvogel van stof

Je kunt dit vogeltje natuurlijk maken voor jezelf, maar misschien vind je het leuk om ook een of meer kraanvogeltjes te maken voor de langste vogeltjeslijn met vogels van textiel. Jouw vogeltje zal dan te zien zijn op het Textiel Festival Weerribben, waar ik zelf ook te vinden ben met mijn project – zie de post hieronder.

Meer informatie over de langste vogeltjeslijn en het adres waar je je vogeltje(s) naar toe kunt sturen vind je op dezelfde pagina van mijn website: https://www.feathers-and-dragons.nl/page/elk-vogeltje-zingt-zoals-het-gebekt-is

 

10 november 2018

Textiel Festival Weerribben, 14, 15 en 16 juni 2019 

Een bijzonder festival om al vast in de agenda te zetten! Ik zal met mijn kunstproject Feathers and dragons deel uitmaken van dit festival.

Voor deze gelegenheid zal ik mijn hele sprookjesbos, met al de verschillende vogels en de draak, verplaatsen naar een prachtige locatie die voor mij is gereserveerd in een restaurant aan de rand van Oldemarkt. Ik ben heel blij met deze kans om mijn sprookje zo voor een groter publek tot leven te laten komen.

Het Textiel Festival Weerribben is een groot textielfestival dat eens in de 2 jaar wordt georganiseerd. Naast de kunstroute (waar ik dus deel van uitmaak) worden er ook workshops georganiseerd en demonstraties en zijn er op zaterdag en zondag ook een markt en een modeshow. Verder zal op dit festival ook de langste vogeltjeslijn (van textiele vogels) te zien zijn. Het festival wordt bovendien gehouden in een prachtige omgeving. Het is mogelijk een mooie fietsroute te volgen langs de verschillende locaties. Zie ook hun website.

Genoeg redenen dus om dit festival nu al vast in de agenda te zetten.

Textiel Festival Weerribben

26 oktober 2018

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, is een nieuw project als vervolg op “de grootste gehaakte deken van de wereld”. Ik ben onlangs met dit project in aanraking gekomen en wil me er graag mee verbinden, omdat de kernwaarden van dit project me na aan het hart liggen. Dit project gaat over kracht (samenwerken), warmte (aandacht voor elkaar), kleur (laat zien wie je bent), verbinding (op één lijn zitten) en diversiteit (iedereen is van waarde).

Iedereen kan meedoen aan dit project op zijn of haar eigen manier, door een vogeltje van textiel te maken in welke handwerktechniek dan ook. De vogeltjes mogen maximaal 25 cm hoog en 15 cm breed zijn en moeten een lusje of haakje hebben, zodat ze kunnen worden opgehangen. Ze kunnen worden ingezonden naar de Creazy Ladies, de Hare 10, 8375 GC  Oldemarkt. Tijdens het Textielfestival Weerribben op 14, 15 en 16 juni 2019 zullen alle vogeltjes samen worden gepresenteerd als “de langste vogeltjeslijn”.

Na het textielfestival zullen de vogeltjes worden verwerkt in allerlei vormen voor goede doelen.

Voor meer informatie en vogeltjespatronen, zie ook de Facebookpagina Haak je aan? Haken is verbinden.

Het project is ook te volgen op Twitter, met een van mijn kobaltkuikens, met de naam Kobaltina, als twittersymbool voor het project. Het patroon van dit kuikentje staat trouwens ook op de Facebookpagina Haak je aan? Haken is verbinden.

Twitter: @GGDW2018  en Instagram @ggdw2018

 

18 juni 2018

Eerste gouden veren voor de draak en patronen op Ravelry

De eerste gouden veren voor de draak zijn aangekomen. Ze kwamen uit de Verenigde Staten en Engeland. Verder heb ik inmiddels de patronen ook op Ravelry gezet, als een vrije download. Ze zijn zowel in het Engels als in het Nederlands te downloaden. Er zijn nog heel wat veren nodig, dus wie mee wil doen, graag! Als dank voor het meedoen stuur ik een door mij gemaakt “gouden” sleuteltje terug. Stuur een email als je mee wilt doen naar: feathers-and-dragons@outlook.com

Hieronder een link naar de patronen op Ravelry:

Haakpatroon voor een gouden veer voor de draak

Breipatroon voor een gouden veer voor de draak

 

20 mei 2018

Een kleine update van het vorige bericht:

Instructies hoe je mee kunt doen met een veer voor de draak staan nu op de pagina werkbeschrijvingen.

 

18 mei 2018

Wie helpt er mee met een veer voor de vleugels van de draak?

Het sprookje van het bange vogeltje en de draak eindigt met een missie: De draak heeft onze hulp nodig om zijn gouden veren terug te krijgen! Dit is alleen mogelijk als wij bereid zijn met de gouden sleutelwoorden te leven. Voor elk sleutelwoord waarmee we leven in onze harten, krijgt de draak er een gouden veer bij voor zijn nieuwe vleugels.

Gouden veren die wij kunnen breien of haken!

Binnenkort meer informatie hierover op deze website. Wil je meedoen? Laat het me nu al vast weten via het contactformulier en kies al vast een van de gouden sleutelwoorden (van onderstaande lijst) uit om mee te leven.

gouden sleutels

Als dank voor het meedoen krijg je van mij een zelf gemaakt “gouden sleuteltje” toegestuurd, om je te herinneren aan je sleutelwoord. Je kunt het sleuteltje dragen als een sieraad, of bijv. aan je tas of sleutelbos hangen. Of gewoon ergens neerleggen…

Ik schat dat ik ongeveer 150 veren nodig hebben, maar het kunnen er meer of minder zijn – op dit moment nog een beetje lastig in te schatten.

Hier is de lijst met sleutelwoorden:

Dankbaarheid
Moed
Geduld
Trouw
Vrijheid en verantwoordelijkheid
Aandacht, interesse en respect
Vertrouwen
Doorzettingsvermogen
Hulpvaardigheid
Eerlijkheid
Wijsheid
Vergeving

 

29 maart 2018

Een superleuke dag die resulteerde in een fantastisch blog over Feathers and dragons

Afgelopen zaterdag hadden Jan en ik een fantastisch mooie ontmoeting met 2 dames van Krachtig Anders. Dit heeft geresulteerd in een enthousiasmerend blog, dat de inhoud van mijn project mooi samenvat. Aan het eind van dit blog ook een oproep om mij te helpen bij de volgende fase van dit project. Lees maar: Hoe leg je iets uit, als je het alleen maar snapt wanneer je het ziet en beleeft?

 

20 maart 2018

Vertraging, maar nu ook weer enige voortgang

Tot mijn schrik zie ik nu dat het al heel lang geleden is dat ik hier iets heb geschreven.

Het sprookje heb ik inmiddels wel weer helemaal herschreven – op dit moment wordt het door een aantal mensen proefgelezen. Als dat klaar is hoop ik er weer mee verder te kunnen, zodat het uiteindelijk uitgegeven kan worden.

Het werk aan de nieuwe draak heeft een tijdlang vrijwel stil gelegen – eerst vanwege het sprookje, later nog om een andere reden…. Mijn echtgenoot is namelijk in januari aangereden door een auto. Gelukkig was er niets gebroken, maar ook een kneuzing kan behoorlijk hard aankomen en nogal wat gevolgen hebben. Voor mij betekende dit dat ik de volledige zorg voor het huishouden en voor Jan op mij moest nemen op een moment dat ik zelf nog de griep had. Dit hield in dat ik daar mijn handen aan vol had en al het andere even moest wijken.

Inmiddels is Jan gelukkig weer aardig hersteld en is er een nieuw “normaal” ontstaan. Ik heb daardoor mijn werk aan de draak weer op kunnen pakken.

Op de projectpagina van de draak op Ravelry staan wat foto’s over de voortgang van de nieuwe draak – die zoals op de foto van de draak op mijn schoot te zien is, toch wel een behoorlijke afmeting heeft….

 

16 december 2017

Stand van zaken met de nieuwe draak

De nieuwe draak is intussen weer een stukje verder gekomen, hoewel ik er de laatste week al niet meer aan heb gewerkt… Ik ben al begonnen aan mijn decemberpauze… even tijd voor andere dingen, waaronder het herschrijven van delen van mijn sprookje. Vooral het eerste deel van het sprookje moet nog flink onderhanden worden genomen, wil het passen bij de rest (tijdens het schrijven is mijn schrijfstijl veranderd – in mijn ogen verbeterd….).

Maar nog even terug naar de draak: De kop is nog los, maar al wel aangekleed (de hals nog niet). Ook een van de achterpoten is aangekleed en de 2e poot is onderweg….

Nieuwe draak

Meer foto’s op Ravelry.

Rest mij nog jullie allemaal alvast hele goede feestdagen toe te wensen.

Kerst- en nieuwjaarswens

Deze wens heeft alles te maken met het vervolg van de draak, maar daarover later meer. Voor nu wil ik in ieder geval iedereen hele goede Kerstdagen toewensen, een veilige jaarwisseling en een nieuw jaar met een gouden randje.

24 november 2017

Met de nieuwe draak op weg

De nieuwe draak – die uiteindelijk gouden vleugels moet krijgen – is intussen een stukje op weg. De basisvorm van de draak is gemaakt en de draak heeft met behulp van PVC pijp de benodigde stevigheid gekregen voor de lange hals. Ik ben nu bezig de vorm van de draak met haakwerk te bedekken, wat – gezien de afmetingen van de draak – nog een behoorlijke klus is. Ook ben ik begonnen aan de poten van de draak. Foto’s van het proces zijn te vinden op mijn pagina voor de draak op Ravelry.

 

5 oktober 2017

Krachtig anders

Vandaag kwam ik een bijzonder initiatief tegen voor een nieuw uit te geven boek “Krachtig anders”.

Krachtig anders bevat de verhalen van 15 mensen die een negatief pestverleden hebben weten om te vormen naar een inspirerend leven. Dit spreekt mij zozeer aan, dat ik er ook hier – bij wijze van uitzondering – graag melding van wil maken. “Krachtig anders” dat is ook wat ik met dit project wil bereiken en het is een boodschap die ik graag verder de wereld in wil sturen.

Een donatie van € 29,– telt tevens als een voorinschrijving op het boek, dat later € 35,– zal gaan kosten. Maar ook kleinere donaties zijn welkom.

Hierbij de link naar de crowdfundingsactie voor Krachtig Anders.

 

28 september 2017

Begonnen aan de nieuwe draak

Er is een eerste begin van de nieuwe draak. De tanden, tong en stekels voor op de kop zijn gehaakt.

Hieronder een foto van de stekels.

Stekels voor de kop van de nieuwe draak

 

 

9 september 2017

Sprookje en draak

De afgelopen weken ben ik hard aan het schrijven geweest voor het sprookjesboek van het bange vogeltje en de draak. Met resultaat, want ik heb nu een eerste ruwe versie van het sprookjesboek klaar!

Ik laat het nu eerst even een tijdje rusten en zal dan nog een keer helemaal door de tekst heen gaan, om te zien wat ik nog wil veranderen. Dat zal ook nog wel een flinke klus zijn.

In het sprookjesboek verandert zelfs de draak uiteindelijk. Dit betekent dat ik nog een nieuwe draak moet maken. Hierover later meer; ik zit nu nog in de fase van denken en uitproberen.

Zoekend naar inspiratie voor mijn nieuwe draak, kwam ik een alleraardigst schouderdraakje met patroon tegen op internet. Hoewel ik zelden iets maak naar een patroon, heb ik ditmaal wel het patroon gebruikt om mijn eigen schouderdraakje te maken. Ik ben heel blij met het resultaat.

Dit draakje symboliseert voor mij mijn innerlijke groei. De draak is getemd, zodat hij nu op mijn schouder kan zitten!

Ria met schouderdraakje

 

23 augustus 2017

Schrijven, schrijven, schrijven

De laatste tijd heb ik voor dit project niets anders gedaan dan schrijven, schrijven, schrijven…… Gewapend met pen en papier lange wandelingen maken en schrijven aan het sprookje.

Dat levert natuurlijk geen mooie foto’s op die ik hier kan laten zien…. Wel heb ik een werkbeschrijving gemaakt van een combinatie van sprang en Hedebo borduren. De werkbeschrijving is weliswaar in het Engels, maar op de bijbehorende filmpjes is de gesproken tekst wel Nederlands. Voor de liefhebber is hier de link naar de werkbeschrijving.

 

29 juli 2017

Een fee voor mijn innerlijk kind

Door te werken met het boek “Recovery of your inner child” van Lucia Capacchione ontstond er een gesprek met mijn innerlijk kind. Mijn innerlijk kind wou dat ik voor haar een mooie fee of elfje ging maken. Ik heb mijn kind toen eerst een tekening laten maken van de fee die ze wou. Daarna ben ik aan de slag gegaan om deze fee ook daadwerkelijk te maken…

Meer foto’s  van deze fee, plus de tekening van het innerlijk kind zijn te vinden op deze pagina op Ravelry.

Een fee voor het innerlijk king

 

19 juli 2017

Weer verder met sprang

Ik heb mijn grote sprang met bomen weer opgepakt. Het is mijn bedoeling deze uiteindelijk te verwerken in een groot weefwerk. Ook ben ik weer mondjesmaat aan het schrijven met het sprookje. Verder weinig nieuws, maar nog wel even een foto van de 2e vogel in de tuin.

Een vogel voor in de tuin

 

8 juli 2017

Niet één maar twee vogels in de tuin

De vogel waarover ik in de vorige post schreef is af en zit inmiddels op het stoeltje in de tuin. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Er was echter nog zoveel materiaal over, dat ik heb besloten  een 2e wat kleinere vogel te maken van de rest van het net. Deze vogel zit op een kussen, gemaakt van jute en vezelig materiaal dat ook nog op zolder lag. Het kussen is geheel gevuld met veren. Ja…. ik had nog zoveel veren…… Omdat ik mezelf al deze veren in de toekomst niet meer zag gebruiken, zijn ze in het kussen gegaan. Hebben ze toch nog een bestemming gekregen.

Op de foto de 1e vogel. Een diaserie van het maakproces is te zien op de (openbare) pagina Feathers and dragons op Facebook. Zie onder video’s.

Vogel van recycle material in de tuin

 

1 juli 2017

Recycle project

Wij zijn aan het opruimen en dan kun je van alles tegenkomen dat al jaren ongebruikt op zolder of elders ligt… Zo vond ik een groot net op zolder dat ik ooit dacht nog wel eens te kunnen gebruiken. Verder kleine gehaakte vierkantjes die bij garen in zaten dat ik bij de Kringloopwinkel heb gekocht. En veren…. heel veel veren…. Destijds verzameld voor dit project – heel veel gebruikt in het grote nest en in nog een aantal andere projecten, maar daarna niet meer… De hoeveelheid veren is gigantisch…. Ook een hele schoenendoos vol met kleine houten stokjes met een gat erin (wat een of meer kralengordijnen zijn geweest).  Een gebreid vest (niet zelf gebreid) dat ooit prachtig is geweest, maar nu niet draagbaar meer is. Verder nog een aantal bolletjes touw die ik heb gered uit de nalatenschap van een tante. Ik wil deze materialen niet allemaal zo maar weggooien en daarom heb ik besloten een grote vogel voor in de tuin te maken.

De basis van de vogel wordt gevormd door het net, met touw in vorm gebracht. Het vest kan worden gebruikt voor de poten en de snavel. In de korte houten stokjes kunnen veren worden geklemd. Hiermee kan de vogel worden “aangekleed”.

Ik verwerk ook nog wat proefjes van Margaretenspitze en vilten in de vogel, plus nog wat stukjes jute en een gehaakte bloem die ergens van overgebleven is.

De vogel krijgt een plastic stoeltje (dat ik ook op zolder vond) dat ik aankleed met jute en vezelachtige materialen van de zolder. Ik gebruik touw en raffia om het in model te brengen en grof te borduren.

Op de foto ben ik bezig met het bekleden van het stoeltje.

 

 

18 juni 2017

Schrijven in een zomers tempo

De winter is tot nu toe steeds een goede tijd voor mij geweest om aan mijn sprookje te schrijven. In voorjaar en zomer ligt het schrijven soms langere tijd stil. Zo ook dit jaar. Nadat ik in de wintermaanden (vooral in december en januari) een flink stuk aan mijn sprookje had geschreven (o.a. vrijwel het hele sprookje in het sprookje), ontstond er een flinke pauze in het schrijven. Toch ben ik inmiddels weer begonnen met schrijven. Het tempo ligt wel lager dan in de winter, maar stukje bij beetje vordert het verhaal toch…. en dat is mooi, want het maken en schrijven gaan nu bijna gelijk op.

 

8 juni 2017

Mot met mot….

Ik heb het de afgelopen week druk gehad met het redden van mijn grote XXL nest van de motten… Op een avond heb ik er meer dan 10 gevangen in de buurt van of zelfs in het nest. Ze zaten vooral graag op de bodem van het nest op het gevilte vachtkleed…. Dat is daarom allereerst in de was gegaan. Gelukkig was het mooi weer, zodat het buiten in de zon kon drogen. Ik vond in het nest ook veel witte verdachte langwerpige stukjes (waarschijnlijk larven…). Ik heb het nest grondig uitgezogen en behandeld met een water-azijn oplossing. Mijn man heeft direct “neem-olie” voor mij besteld om het nest en andere motgevoelige maaksels onaantrekkelijk te maken voor motten. Gelukkig was de bestelde neemolie er supersnel, zodat we konden beginnen met behandelen.

Intussen moest Alchemie het even zonder nest stellen. Dat heeft geresulteerd in een leuke foto van Alchemie in het sprookjesbos….

Alchemie in het sprookjesbos (sprookje van het bange vogeltje en de draak)

26 mei 2017

Meer sleutelwoorden….

Sleutelwoorden

16 mei 2017

Gouden sleutelwoorden 

De eerste gouden sleutels zijn bevestigd aan de gouden sleutelwoorden….. en ik ben blij met de oplossing die ervoor heb gevonden.

Geduld - gouden sleutelwoord

 

9 mei 2017

Op weg met de gouden sleutelwoorden

De afgelopen week heb ik de draad weer opgepakt met het borduren van de gouden sleutelwoorden. Nu moet  ik gaan bedenken hoe ik de woorden af ga werken en hoe ik de sleutels eraan zal bevestigen… Daar hoop ik deze week uit te komen.

Ook ben ik bezig geweest met een sprang van bomen, die ik wil verwerken in een groot weefwerk. Ik ben mooi op weg, maar het is toch nog een behoorlijke klus.

Daarnaast ben ik bezig geweest met een andere manier om een sprang af te werken, nl. met een borduursteek (door de uitdaging TAST ben ik op dit idee gekomen). Ik hoop hiervan zeer binnenkort een video op You Tube te publiceren. Ik ben op You Tube te vinden onder de naam Sprangria.

 

29 april 2017

80 Borduurproefjes….

Na weken van flink borduren ben ik nu bij met het maken van de proefjes van borduursteken. Ik heb nu maar liefst 80 verschillende proefjes van borduursteken. Daar zullen er geleidelijk nog meer bij komen, maar nu in een veel langzamer tempo, daar er normaalgesproken 1 steek per week wordt gepubliceerd op TAST van Pintangle.

Hieronder nog even een paar foto’s van wat stekenproefjes die ik erg leuk vond om te doen:

Doorgeweven kettingsteek

Borduursteken proef

Borduursteken proefje

 

19 april 2017

Borduren, borduren en nog eens borduren

Ik ben hard aan het werk om mijn achterstand in de borduurstekenchallenge van TAST in te halen. Inmiddels heb ik meer dan 50 kleine proefjes klaar. Ik heb mezelf als uitdaging gesteld om alle borduursteken een eerlijke kans te geven. Sommige steken spreken me op het eerste gezicht minder aan, maar door er toch mee aan het werk te gaan en de mogelijkheden van de steek te verkennen, ontstaat soms toch een verrassend resultaat. Veel borduursteken zijn ook zondermeer prachtig. Ik geniet ervan om ermee aan het werk te zijn en zie al uit naar de manier waarop ik ze later in een echt werkstuk ga toepassen.

 

8 april 2017

Borduren voor TAST 

Ik ben weer een stukje verder met het borduren van de kleine proefjes met borduursteken. Ik heb er nu al een mooi aantal klaar, maar heb nog steeds een grote achterstand, omdat ik pas sinds kort met deze uitdaging bezig ben.

Even een foto om een idee te geven….

Proefjes borduursteken voor TAST van Pintangle

3 april 2017

You Tube, TAST en een rondleiding voor Feathers and dragons

De afgelopen week ben ik zo druk bezig geweest met filmpjes maken over sprang, dat ik glad ben vergeten deze website bij te werken. Inmiddels heb ik nu maar liefst 7 filmpjes op You Tube gepost. Voor wie ze graag wil zien, is hier de link naar Sprangria op You Tube. Op de afspeellijst zijn ze alle 7 te vinden.

Ook heb ik ijverig verder geborduurd voor de uitdaging TAST (zie vorige post). Daarnaast mocht ik deze week 2 bezoekers ontvangen voor een rondleiding door het sprookjesbos van Feathers and dragons. Het was heel gezellig en ze waren beiden erg enthousiast. Een van hen heeft er zelfs heel enthousiast over geschreven op haar blog Tumbles into wonderland.

Mocht iemand van jullie ook zin hebben om eens langs te komen in het sprookjesbos, laat het me dan weten via de contactpagina van deze website.

 

25 maart 2017

Weven en borduren

Deze week heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in het borduren van allerlei kleine proeflapjes van steeds 1 borduursteek. Op Facebook is er een groep voor: TAST (Take a Stitch Tuesday). Op de website van Pin Tangle zijn alle steken van de uitdaging te vinden.

Ik doe aan deze uitdaging mee omdat ik het leuk vind en omdat ik denk dat het heel handig is om een soort naslagwerk van allerlei borduursteken te maken. Dit kan me in het vervolg van het project nog goed van pas komen. Ik borduur mijn proefjes op kleine lapjes die ik zelf weef op mijn kleine Hazel Rose weefraampje.

Ook heb ik deze week nog de langste tekst met gouden sleutelwoorden af gekregen: Allesomvattende onvoorwaardelijke liefde…

En ik heb een pagina op Facebook gemaakt voor mijn sprang in combinatie met andere technieken: Sprangria. Onder deze naam hoop ik binnenkort ook op You Tube filmpjes te plaatsen over de techniek sprang. Me hier verder in verdiepen staat voor volgende week op het programma.

 

18 maart 2017

Weven, sprang en een klein beetje borduren

De afgelopen week stond vooral in het teken van weven in combinatie met sprang. Nog niet direct een project, maar uitproberen wat er mogelijk is in de combinatie weven/sprang en wat meer leren over weven. Ik heb besloten dat ik hier eerst wat tijd voor uit wil trekken. Weven is een techniek met veel mogelijkheden, die me in het vervolg van dit project nog goed van pas kunnen komen. Tot nu toe heb ik nog niet zo heel veel met weven gedaan – tijd daarom om me er nu eens echt in te verdiepen.

Desondanks heb ik ook nog een stukje geborduurd aan de gouden sleutelwoorden. Ik ben er niet erg mee opgeschoten, maar alle beetjes helpen, nietwaar…?!

 

11 maart 2017

Leren, experimenteren en de draad weer oppakken

De plaatjesboeken voor dementerende ouderen zijn klaar en in dank ontvangen. Daarmee is er letterlijk weer ruimte gekomen voor mijn textiel (bij het sorteren van de plaatjes spreid ik ze uit op de vloer en de tafel, zodat er nog maar nauwelijks ruimte voor iets anders overblijft).

Allereerst ben ik weer verdergegaan met de sprang – bijna al mijn ramen waren gevuld voor de Come and try dag in Zutphen – dus moest er eerst wat leeg, voor ik weer iets nieuws opzet. Dit was meteen een mooie gelegenheid om een aantal instructiefilmpjes te maken van sprang. Sinds kort kunnen we filmen; de volgende fase is leren hoe de filmpjes te bewerken en hoe ze op You Tube te posten… Dit is een proces waar ik op dit moment mee bezig ben – het is een echt leerproces… Inmiddels heb ik een eerste filmpje kunnen posten op Facebook, maar ik moet er nog wat verder aan sleutelen voor het op You Tube kan. Ik wil het filmpje nl. graag ondertitelen, zodat het wat duidelijker wordt – ook voor mijn Engelstalige volgers.

Verder heb ik nog weer een klein textielschilderijtje gemaakt met als basis sprang. Ik heb er ditmaal ook frivolité in verwerkt. Op Ravelry staat er een foto van. Ook mijn dubbele sprang met gierzwaluwen heb ik afgewerkt. Deze sprang is een proef voor een nog te maken sprang voor Feathers and dragons. Ik weet nu dankzij deze proef beter hoe ik dat aan kan pakken. Het proefje is verwerkt tot een etui voor mijn stekenhouders, haaknaald en de “locker hook” (haaknaald met een oog). Ook hiervan is een foto op Ravelry te vinden.

Vandaag heb ik ook de “borduurdraad” weer opgepakt. Ik ben verder gegaan met het borduren van de gouden sleutelwoorden…. Wordt vervolgd…

 

28 februari 2017

Sprang en andere bezigheden

Afgelopen zaterdag was het zover: De Come and Try dag in Zutphen, waar ik sprang mocht demonstreren. Het was een leuke dag met bijzondere ontmoetingen. ’s Middags heb ik zelf een demonstratie/workshop bezocht: Kaartweven.  Na de uitleg en demonstratie mocht ik ook zelf een klein stukje weven aan een band. Meer als even ruiken aan de techniek was het niet – de tijd was te kort om er dieper op in te gaan. Ik weet dan ook nog niet of kaartweven een techniek is die bij me past en waar ik me verder in wil verdiepen. De tijd zal het leren.

Deze week ben ik even bezig met andere dingen op creatief vlak. Ik heb een heleboel materialen gekregen om weer nieuwe plaatjesboeken met bloemen en dieren te maken voor dementerende ouderen. Daar ben ik nu even zoet mee.  Mijn volgende post hier kan daarom ook ditmaal weer even wat langer op zich laten wachten.

 

18 februari 2017

Nog meer sprang en een klein vogeltje van sprang

Ook deze week stond weer in het teken van sprang. Ik heb de smaak van het experimenteren flink te pakken. Ditmaal bestond het experiment uit het uitproberen van ongebruikelijk materialen voor sprang, nl. papiergaren, touwachtig garen en zelfs pitriet….

Het experiment met het papiergaren vond ik beslist een succes – al was het een erg weerbarstig materiaal om mee te werken. Nadat het sprangen klaar was, heb ik de sprang bewerkt met de “locker hook”. Ik heb erover geschreven op mijn andere website over sprang.

Verder heb ik nog een heel klein vogeltje gemaakt van 2 kleine proefjes in sprang die mijn man lang geleden heeft gemaakt. Een foto ervan is te vinden op Ravelry.

 

10 februari 2017

Sprang, sprang en nog eens sprang

De afgelopen week ben ik vooral met sprang bezig geweest. Ik ga binnenkort weer een demonstratie van sprang geven. Dit vereist enige voorbereiding – daarom even een weekje niets voor Feathers and dragons. Hoewel…. Je weet maar nooit wat er weer uit voortkomt. Ik ben me ook nog weer verder aan het verdiepen in de sprang techniek – indirect komt dit toch ook weer ten goede aan dit project. Misschien volgende week weer wat meer nieuws……

 

2 februari 2017

Borduren, sprang en touwsculpturen…

Verdergaand met de sleutelwoorden heb ik een van de langere geborduurd: Vrijheid en verantwoordelijkheid. Daarnaast ben ik verder gegaan met een aantal sprang werkstukken die al een hele tijd op mijn sprangramen stonden. Nu zijn bijna alle ramen weer leeg, zodat ik weer wat nieuws op kan zetten voor de demonstratie van sprang.

Verder heb ik een leuk tussendoor project gedaan; naar aanleiding van een filmpje van Judy Tadman. Judy maakt de prachtigste sculpturen door om touw heen te haken. Ik heb een klein proefje gemaakt om een stevig koord heen. Ik kon het niet nalaten om toch ook een klein beetje sprang toe te voegen. Mijn kleine proefje is weer te vinden op Ravelry.

 

26 januari 2017

Begonnen met borduren

Het begin is er: De eerste sleutelwoorden zijn inmiddels geborduurd: Geduld, dankbaarheid en wijsheid. Nu verder met de overige sleutelwoorden. In totaal moeten er 13 sleutelwoorden komen, waarvan sommige zelfs uit meerdere woorden bestaan. Ik heb dus nog wel even te gaan.

 

19 januari 2017

Sleutelwoorden

Enige tijd geleden berichtte ik over een aantal mooie ouderwetse sleutels, die Jan voor mij in de goudverf heeft gezet. Dit moest nog steeds een vervolg krijgen, maar daarvoor moest ik eerst de “sleutelwoorden” bedenken. Dat is nu klaar, maar daarmee begint het eigenlijke werk pas. Deze sleutelwoorden zal ik met “goudkraaltjes” gaan borduren, wat een echt geduldwerkje wordt. Ik hoop daar binnenkort mee te beginnen, maar ik ben tussendoor ook nog bezig met sprang, omdat ik daar binnenkort weer een demonstratie in ga geven.

 

12 januari 2017

Sprookje in het sprookje

Het sprookje in het sprookje is klaar en ik ben er tevreden over. Nu ben ik al weer verder aan het schrijven met het sprookje van het bange vogeltje en de draak zelf. Met het gewone werk voor Feathers and dragons ben ik nog niet weer op gang. Wel heb ik een creatie gemaakt met als aanleiding het patroon van het Inner Beast. Dit was een leuk klein werkje tussendoor. Ik heb er wel weer iets heel anders van gemaakt. Misschien zal het toch op een of andere manier nog een plekje krijgen binnen mijn sprookjesproject, maar daar ben ik nog over aan het denken. Hier is de link naar mijn eigen creatie.

3 januari 2017

Een schone lei

Een nieuw jaar is begonnen, met nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. Bij dezen wil ik alle lezers van mijn website een heel goed nieuwjaar toewensen! Ik ben het nieuwe jaar begonnen zoals ik het oude ben geëindigd, met heel veel schrijven.

Het sprookje binnen het sprookje vordert goed, zo goed zelfs dat ik goede hoop heb dat dit binnenkort klaar is, zodat ik dan weer verder kan met het grote sprookje, waarin dit sprookje wordt verteld.

Verder is onze computer aan het einde van het jaar gecrasht, waarbij bijna al onze foto’s en ook enige bestanden verloren zijn gegaan. We beginnen het jaar dus met een schone lei…. Gelukkig is het sprookje van het bange vogeltje en de draak niet verloren gegaan en kan ik veel van de foto’s nog terughalen via wat ik op Facebook heb gedeeld. Het zal echter wel even duren voor alles weer op orde is. De komende weken verwacht ik nog vooral daarmee en met het schrijven van het sprookje druk te zijn. Het kan daarom nog even duren voor ik hier echt weer iets te melden heb…..

 

14 december 2016

Decemberpauze 

Nu het weer bijna Kerstmis is, is het tijd voor mijn decemberpauze. Dat wil zeggen dat ik even het normale ritme van eenmaal per week de website en mijn pagina op Facebook bijwerken onderbreek. Voor mij is het tijd om even weer wat meer naar binnen te gaan, tijd voor reflectie en tijd om verder te schrijven aan mijn sprookje van het bange vogeltje en de draak.

Daarnaast wil ik ook wat tijd inruimen voor het experiment…. Gewoon wat aanrommelen en zien wat het brengt…  Van mijn laatste experiment met dubbele sprang met een patroon zijn nog wat nieuwe foto’s op deze pagina op Ravelry te vinden.

Tenslotte wil ik iedereen die dit leest alvast een hele goede kersttijd toewensen en een mooi begin van het nieuwe jaar!

 

7 december 2016

Haken en sprookje

Ik ben nog steeds lossen aan het haken om zo XXL garens te maken voor mijn sprang. Ik heb intussen al 2 bollen garen opgehaakt, maar dat is nog niet genoeg om een sprang op te zetten.

Ook ben ik weer aan het schrijven met mijn sprookje en wel mijn sprookje in het sprookje. Na lange tijd van studeren en niet weten hoe met het sprookje in het sprookje te beginnen, is er nu dan toch een leuk begin van het sprookje – het avontuur is op gang gekomen….

 

30 november 2016

Proef gelukt – nu verder….

Mijn derde poging met een proef in dubbele sprang met een patroon is gelukt. Dit is het resultaat dat ik wil en hier kan ik mee verder. Er staat inmiddels een nieuwe foto op mijn pagina voor dit project op Ravelry.

Ik wil nu een groter werk opzetten in de kleuren vermiljoen en sienna. Omdat ik niet de juiste kleuren kon vinden, ga ik hiervoor eerst zelf meerdere garens met lossen samenhaken tot een nieuwe bol met XXL garen….. Dit betekent eerst een heleboel voorbereidend werk. Ook zal  het uiterlijk van het uiteindelijke werk hierdoor er aanzienlijk anders uitzien dan mijn proef. Maar dat vind ik eigenlijk wel spannend. Misschien betekent het dat ik nog een extra bewerking moet doen na de sprang, maar dat zien we dan wel weer. Eigenlijk is ook dit weer een experiment met een onzeker resultaat. Maar ik ga er voor alsnog van uit dat het op een of andere manier wel iets zal worden….

 

23 november 2016

Meer proeven

De volgende proef in dubbele sprang met een patroon is beter dan de vorige, maar ook nog niet helemaal wat ik wil. Maar ik heb goede hoop voor de proef die nu onderweg is….

Voor wie nieuwsgierig is: Ik heb op Ravelry een projectpagina gemaakt voor mijn proeven in patronen in sprang.

 

16 november 2016

Mislukt!

Mijn proef van vorige week is mislukt. Dat wil zeggen dat ik niet het resultaat kreeg dat ik wou. Toch is iedere mislukking ook weer een uitdaging. Experimenteren is het risico van mislukking op de koop toe nemen. Ik weet nu dat deze manier niet het resultaat oplevert dat ik in gedachten had. En dus…. wil ik het nog eens op een andere manier proberen. Daar ben ik inmiddels mee begonnen. Het lijkt goed te gaan nu, maar zeker weten dat het lukt weet ik pas als het klaar is. Nog even geduld dus…. En wie weet kan ik de mislukte proef toch nog op een andere manier gebruiken.

 

9 november 2016

Voorbereidend werk

De ideeën in mijn hoofd beginnen wat concreter te worden. Ik heb een aantal proefjes gedaan in het maken van patronen in dubbele sprang en normale interlinked sprang op een achtergrond van een gaatjespatroon. Ik heb garens aangeschaft en ben aan het tekenen geslagen. De volgende stap is nog één of meer proefjes maken om te zien of het ontwerp dat ik heb gemaakt uitvoerbaar is in sprang en het eventueel nog wat bij te schaven…  Als dat allemaal lukt kan ik gaan nadenken over het ontwerp in kleur. Ik heb geen geschikt garen kunnen vinden voor het idee dat in mijn hoofd zit en zal daarom meerdere garens met elkaar moeten combineren voor het gewenste resultaat. Maar misschien wordt het juist daardoor nog wel interessanter….. We zullen zien.

 

2 november 2016

Bijscholing

De afgelopen week heb ik alleen indirect aan dit project gewerkt. Dat wil zeggen dat ik even de tijd heb genomen om mijn vaardigheden te vergroten. Ik ben bezig me verder te verdiepen in de mogelijkheden van patronen in dubbele sprang. Dit is iets dat me mogelijk in de nabije toekomst van pas kan komen. Ik heb al wel een idee in mijn hoofd zitten, maar of het uiteindelijk op deze manier gaat werken blijft nog even open….  Wordt vervolgd….

 

26 oktober 2016

Gelukt

Het is me inderdaad gelukt om mijn grote zwarte vogel klaar te krijgen. Het is een raaf en hij is van snavel tot staart ongeveer 60 cm. Hij komt voor in het sprookje van het bange vogeltje en de draak en speelt daarin, als wijze en sterke vogel, een belangrijke rol.

Raaf

 

19 oktober 2016

De laatste loodjes

Ik ben bezig met de laatste loodjes van mijn grote zwarte vogel. Ik heb de poten, inclusief de scherpe nagels gemaakt en ben nu bezig alles in elkaar te zetten. Daarna kijken of ik zo tevreden ben of dat ik nog een kleinigheidje (soms ook iets meer dan een kleinigheidje) wil veranderen. Ik hoop volgende week een foto te kunnen tonen van de complete vogel.

 

12 oktober 2016

Voortgang

Er zit schot in…. Vleugels, staart en lijf van de grote zwarte vogel zijn inmiddels grotendeels klaar, maar nog niet aan elkaar bevestigd. Het maken van de poten viel niet mee (het was heel moeilijk en zwaar om de electriciteitsdraad door het al gevulde lijf van de vogel te krijgen), maar met wat hulp van Jan (mijn echtgenoot) ben ik ook daarmee nu goed op weg.  Er staan inmiddels weer wat nieuwe foto’s van de voortgang op Ravelry.

 

5 oktober 2016

Onderbreking

Soms gebeuren er onverwachte dingen, waardoor alles net even anders gaat dan je van te voren had bedacht. De afgelopen week was voor mij zo’n week. Vanwege de afnemende gezondheid van mijn moeder heb ik dit project even onderbroken, ten gunste van haar. Ik wou mijn moeder, die zoveel van bloemen en planten houdt, graag iets geven dat haar een beetje op kan fleuren en maakte daarom -op aanraden van een Facebookvriendin-  een bloemenboek voor haar. Bij de kringloopwinkel kocht ik oude tijdschriften met bloemen en planten om te verknippen. Ik had nog gekleurd papier en heb ook kaarten die mijn moeder vroeger heeft gemaakt erin verwerkt. Het is een mooi boek geworden en mijn moeder is er blij mee.

Nu weer verder met het werk aan dit project….

 

28 september 2016

Picot breien

Ik maak momenteel veel gebruik van de techniek van het picot breien. Ik heb deze techniek gevonden in de oude serie “alles over breien” en heb er een eigen draai aan gegeven. Op deze manier is de techniek heel handig te gebruiken in freeform breien. Deze week heb ik een “les in picotbreien” geschreven voor het International Freeform Forum op Ravelry. Ik heb deze les (in het Engels) ook geplaatst op de Engelstalige website van Feathers and dragons, op de pagina tutorials. Wellicht ga ik deze les ook nog eens in het Nederlands vertalen, maar op dit moment is deze les in picot breien er  nog alleen in het Engels.

 

21 september 2016

De staart is er – nu de rest nog

De staart van de grote zwarte vogel is klaar – nu de rest nog. Ik ben nu aan het werk met de grote vleugels, die evenals de staart aan 2 kanten bewerkt moeten worden. Ik ben er nog wel even zoet mee…..

Verder ben ik blij met mijn artikel over sprang in Vezel (zie mijn extra nieuwtje van 15 september).

 

15 september 2016

Artikel over experimenten in sprang in Vezel

In het blad Vezel staat ditmaal een artikel van mij over mijn sprang experimenten.

Vezel is een inspirerend handwerkblad, dat 4 keer per jaar verschijnt. Voor meer informatie over dit blad en de verkooppunten, zie de website van Vezel.

Voor meer informatie over mijn sprang avonturen, zie mijn website sprangavonturen.

 

14 september 2016

Sprang, haken, breien

Nog altijd ben ik bezig met het maken van het verenkleed voor de grote zwarte vogel… Dat doe ik inmiddels met sprang, haken en breien in combinatie met kleine stukjes kant. Dit naar aanleiding van een klein boekje “Piccolienbreien” dat ik een tijdje geleden bij de kringloopwinkel vond.

Op Ravelry staan inmiddels weer wat meer foto’s en op mijn website “sprangavonturen” staat een uitleg en foto’s over mijn experiment met sprang en stukjes kant.

 

7 september 2016

Sleutels

Voor het sprookje heb ik maar liefst 12 gouden sleutels nodig. Ik ben daarom op zoek gegaan naar mooie ouderwetse versierde sleutels. Ik had er zelf 2, uit de nalatenschap van een tante. De andere 10 hoopte ik bij elkaar te sprokkelen via buren, vrienden en familieleden. Van een van de buren kwam de tip om eens bij de kringloopwinkel te vragen… Het bleek de gouden tip te zijn – Bij de kassa stond een hele emmer vol sleutels, zodat ik maar uit kon zoeken. Jan heeft de sleutels inmiddels geverfd, zodat het nu “gouden sleutels” zijn.

 

31 augustus 2016

Meer van hetzelfde? 

Studeren op sprookjes (met nog meer boeken) in afwisseling met werken aan de grote zwarte vogel – dat vat wel ongeveer samen hoe ik de afgelopen week bezig ben geweest met dit project. Het maken van (bijna) zwarte stukjes freeform voor de grote zwarte vogel lijkt meer van hetzelfde, maar toch is geen enkele “scrumble”  precies hetzelfde als een andere. Kleine variaties zorgen voor een levendiger geheel en maken het werk ook voor mezelf prettiger om te doen.

 

24 augustus 2016

Nog meer zwart

Ook de afgelopen week is deels benut voor het bestuderen van sprookjes, opdat ik ook zelf na verloop van tijd in staat zal zijn om een sprookje binnenin het sprookje te schrijven.

Daarnaast ben ik bezig geweest met het maken van een grote zwarte vogel – dat wil zeggen dat ik eerst kleine stukjes “freeform scrumbles” aan het maken ben, met sprang en breien. Omdat het een grote vogel moet worden, heb ik voor het verenkleed van deze vogel heel wat stukjes freeform sprang en breien nodig . Ik ben dus voorlopig wel weer even zoet…. Op Ravelry staat al vast weer een foto van het begin.

 

17 augustus 2016

Twee vogels in zwarte jasjes

Ik ben nog steeds de meeste tijd aan het studeren op sprookjes, waardoor het maken van de sprookjesbeelden in textiel bijna stil staat op dit moment. Bijna, maar niet helemaal. Inmiddels is ook het 2e zwarte jasje klaar, als camouflage voor de draak. Een foto van beide vogels met zwarte jasjes aan is nu te vinden op deze pagina op Ravelry.

 

3 augustus 2016

Studietijd

De afgelopen week heb ik vooral besteed aan studie; ik ben me aan het verdiepen in de taal en wereld van sprookjes. Dit alles voor het schrijven van het sprookjesboek van het bange vogeltje en de draak. Ook de komende weken zal ik daar nog wel mee bezig zijn, zodat er even niet zoveel is om hier te laten zien…  tussendoor werk ik op een laag pitje aan een 2e zwarte jasje voor een andere vogel uit het sprookje. Omdat het allemaal niet zo snel gaat, sla ik volgende week het bijwerken van de website even over – op 17 augustus hopelijk weer meer nieuws…

 

27 juli 2016

Niet aan de draak vertellen hoor!

Het eerste zwarte jasje – als camouflage voor de draak – is klaar. Op deze pagina op Ravelry staat een foto van het vogeltje met het jasje aan. Onherkenbaar voor de draak – dat is de bedoeling van dit jasje – en ik denk dat dat wel is gelukt.

 

20 juli 2016

Zwarte veren

In het sprookje van het bange vogeltje en de draak heeft de wevervogel zwarte veren nodig om voor 2 vogels een jasje te maken…. Deze veren zijn gemaakt met diverse technieken, o.a. haken, gympen en werken met de naaimachine.

zwarte veren voor de wevervogel

 

13 juli 2016

Troon en kroon

Zowel de troon als de kroon voor de koningin voor een dag zijn klaar! Foto’s van beiden zijn te vinden op mijn projectpagina op Ravelry.

 

6 juli 2016

Vorderingen met de troon

Het werk aan de troon vordert langzaam. Ik ben nu begonnen de verschillende stukjes die ik heb gemaakt aan elkaar te zetten. Op Ravelry is de voortgang te zien.

 

29 juni 2016

Van alles en nog wat

Het was weer een week met van alles en nog wat. Ik heb voornamelijk gewerkt aan de troon, maar heb ook wat experimenten gedaan op het gebied van sprang en breien. Met name over mijn experiment met sprang ben ik erg enthousiast.

 

22 juni 2016

Koningin voor een dag

De afgelopen week ben ik verder gegaan met het werk aan de troon en vandaag heb ik hiervoor een projectpagina aangemaakt op Ravelry: Queen for a day. Op deze pagina zijn foto’s te vinden van het werk onderweg.

 

15 juni 2016

De draad weer oppakken

Ik pak langzaam maar zeker de draad weer op. Dat wil zeggen dat ik weer verder ga met het maken van de troon. Volgende week meer daarover.

 

1 juni 2016

Pauze

Het project staat wegens omstandigheden tijdelijk even stil. Geen reden tot zorgen – met mij gaat het goed en ik hoop hier binnen 1 of 2 weken weer terug te zijn.

 

25 mei 2016

Verder met het sprookje en alles wat daaraan vast zit

Ik heb opnieuw een klein stukje verder geschreven met het sprookje. Wat betreft het maken loop ik nog een flink stuk achter bij het schrijven. Maar dat is niet erg. Alles op zijn tijd – ik weet in elk geval voorlopig wat ik nog kan doen. Op dit moment is dat het maken van de troon, waarover ik al eerder schreef. Het bovenste deel van het poppenstoeltje, dat ik hiervoor gebruik, heb ik inmiddels bekleed; nu ben ik bezig met het onderste deel.

 

18 mei 2016

Foto’s van het sprookjesscherm

Het sprookjesscherm was al even klaar, maar nu heb ik er ook foto’s van gemaakt. In het foto-album “sprookjeswereld” zijn 4 nieuwe foto’s toegevoegd van het scherm in zijn geheel en enkele details, met o.a. de wevervogel. In het album “vogels” is verder nog een nieuwe foto toegevoegd van de wevervogel, staande op zijn nest.

 

11 mei 2016

De draad weer opgepakt

Deze week heb ik de draad van het project Feathers and dragons weer opgepakt. Ik ben weer bezig met de Lucet en met sprang – ditmaal om een poppenstoeltje uit de kringloopwinkel om te vormen tot een troon. Die troon is nodig voor het sprookje van het bange vogeltje en de draak. Ook aan dit sprookje.heb ik weer een stukje verder geschreven. Ik hoop de komende week het fototoestel weer eens even te hanteren, want er is inmiddels wel weer het een ander te fotograferen…. Wordt vervolgd….

 

4 mei 2016

Vakantie

Deze week even geen nieuws…. Ik heb even een weekje voor mezelf genomen, om te werken aan iets voor mezelf. Nieuwsgierig naar wat het is? Kijk dan maar op Ravelry. En natuurlijk heeft het zijdelings toch ook weer wel te maken met dit project…. Ook nu verschijnen er weer vogels….

 

27 april 2016

Werkbeschrijving toegevoegd aan deze website

De afgelopen week heb ik de werkbeschrijving geschreven voor het maken van een soort net met een Lucet of breivork. De werkbeschrijving is toegevoegd aan deze website en is op deze pagina te vinden.

 

20 april 2016

Experimenteren met de Lucet of breivork

Ook deze week heb ik er weer bladeren bij gemaakt. Maar daarnaast ben ik aan het experimenteren geweest met de breivork. Dankzij een idee van Kim Salazar in de groep Luceteers op Facebook, heb ik ontdekt hoe je met behulp van een Lucet of breivork een soort net kunt maken, waar je dan vervolgens weer verder mee kunt experimenteren. Dit biedt weer veel nieuwe mogelijkheden. De komende week zal ik proberen hier een werkbeschrijving met stap voor stap foto’s van te maken.

13 april 2016

Nog meer bladeren

Nog altijd ben ik bezig om bladeren in Margaretenspitze te maken voor de tak waar het nest van de wevervogel aan hangt. Het vordert mooi, maar ik wil toch nog wat blaadjes erbij. Ik heb al wel weer een nieuwe foto gemaakt van het nest van de wever – ditmaal inclusief de tak waar het nest aan hangt. De foto is hier te vinden op Ravelry.

 

6 april 2016

Het nest hangt, aan de tak wordt nog gewerkt

Het nest hangt aan de tak in het kamerscherm dat nauwelijks meer een kamerscherm te noemen valt. Maar omdat ik er nog geen betere naam voor heb, blijf ik het nog maar even zo noemen. Een eerste foto van het nest is te vinden op Ravelry.

Met de tak ben ik nog bezig. Ook de komende week zal ik nog wel nodig hebben om bladeren te maken voor aan de tak.

 

30 maart 2016

Het nest is klaar, de tak nog niet

Het nest van de wevervogel is klaar, maar de tak waaraan het hangt nog niet. Ik ben op dit moment nog bezig bladeren te maken voor aan de tak. Daarbij gebruik ik wederom de techniek  Margaretenspitze en het boek Margaretenspitze, geschreven door Heike Becker. Een foto van wat bladeren die ik inmiddels heb gemaakt is te vinden op Ravelry.

 

23 maart 2016

De laatste loodjes

Het nest van de wevervogel begint op te schieten. Het heeft vorm gekregen, binnen- en buitenkant zitten aan elkaar vast en ik heb de losse koorden gebruikt om door de gaten in de sprang te weven. Nu nog de afwerking en de bevestiging aan een “tak”. Wordt vervolgd.

 

15 maart 2016

Meer sprang

Weinig nieuws deze week. Ik ben nog altijd bezig met sprang voor het nest van de wevervogel. Ik maak sprang voor zowel de binnen- als de buitenkant van het nest. Het is veel werk, maar het vordert gestaag.

 

9 maart 2016

Sprang voor het nest van de wever

Deze week heb ik gewerkt aan de basis voor het nest van de wever. De basis wordt gevormd door sprang. Door de gaten in de sprang kunnen de andere materialen (het nestmateriaal van vorige week) worden geweven. Op mijn projectpagina op Ravelry is alvast een foto te zien van de sprang.

 

2 maart 2016

Nest van de wever en nieuwe website voor freeform sprang

Ook de afgelopen week ben ik druk geweest met voorbereidende werkzaamheden voor het nest van de wever. Ik heb nog geen foto van mijn eigen werk in dezen, maar hier is een foto te vinden van nestmateriaal dat al eerder is gemaakt, hoofdzakelijk door mijn man.

Verder ben ik deze week bezig geweest met het maken van een nieuwe Nederlandstalige website voor freeform sprang: sprangavonturen.

 

24 februari 2016

Interview over freeform sprang

Dit was eigenlijk al een week eerder, maar ik was vergeten ook hier de link te plaatsen naar het interview dat ik had op de website van Sylva Antony Cekalová. Als het interview in het Tsjechisch verschijnt, dan even klikken op de Engelse vlag, rechtsboven aan de pagina. Ik ben blij met dit interview met ook foto’s van mijn werk erbij.

Op dit moment ben ik bezig met voorbereidende werkzaamheden voor het nest van de wevervogel. Hierover waarschijnlijk volgende week meer.

 

17 februari 2016

Nachtegaal

Gisteren heb ik een nachtegaal toegevoegd aan mijn kamerscherm. Ook de nachtegaal speelt een (kleine) rol in het sprookje van het bange vogeltje en de draak. Een foto-collage van de nachtegaal is te vinden in het foto-album vogels.

 

10 februari 2016

Nieuwe foto’s van mijn sprookjeswereld 

In het foto-album heb ik 2 nieuwe foto’s toegevoegd aan het album “decor sprookje”. Het is deze week gelukt om de sprookjeswereld rondom het kamerscherm af te krijgen en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Meer foto’s volgen later.

 

3 februari 2016

De sprookjeswereld aan de onderkant van het kamerscherm

Deze week ben ik verder gegaan met de onderkant van het kamerscherm, of eigenlijk de sprookjeswereld rondom het kamerscherm. Ik ben  een mooi stukje opgeschoten daarmee en kan nu een eerste foto daarvan laten zien. Ook de komende week zal ik nog wel bezig zijn met het maken van wat lage vegetatie en paddestoelen.

sprookjeswereld aan de onderkant van het kamerscherm

 

27 januari 2016

Verder met het kamerscherm

De afgelopen week ben ik bezig geweest met de onderkant van het kamerscherm. Ik heb het laatste nog bloot liggende hout bekleed en heb verder een heel aantal stukken sprang en brei-en haakwerk aan elkaar gezet voor op de grond, rondom het scherm, aan de voor- en achterkant. Hier komen ook de meeste paddestoelen die ik heb gemaakt.

Ik ben deze week aardig opgeschoten, maar kom toch nog een stuk tekort…. Ik zal daarom nog wat meer stukjes sprang gaan maken. Misschien kan ik dan volgende week hier weer een foto laten zien….

 

20 januari 2016

Schrijven, schrijven, schrijven….. het sprookje van het bange vogeltje en de draak

De afgelopen week ben ik aanzienlijk minder in de weer geweest met garens, breinaalden, sprang, enz. , maar ik heb des te meer geschreven aan het sprookje van het bange vogeltje en de draak.

Ik heb een aantal nieuwe karakters toegevoegd aan het sprookje. Een daarvan is Julia, een kleurrijke en fleurige vogel. Ik had Julia al enige tijd geleden gemaakt, maar wist toen nog niet dat ze een rol in het sprookje zou krijgen.

Inmiddels heb ik wat nieuwe foto’s van haar gemaakt, samen met het bange vogeltje, bij de boom der verandering.

Uit het sprookje van het bange vogeltje en de draak

 

13 januari 2016

Twee nieuwe dappere vogeltjes

Vanaf Kerstmis heb ik weer aardig wat geschreven aan het sprookje van het bange vogeltje en de draak. Het eerste bange vogeltje was al geruime tijd geen bang vogeltje meer, maar een dapper vogeltje. Maar nu is ze nog verder veranderd door de verdere avonturen die ze heeft beleefd. Tijd om een nieuw iets groter en mooier dapper vogeltje te maken.

Ook het tweede bange vogeltje is inmiddels veranderd in een dapper vogeltje. Dit was dus nog een vogeltje om te maken. Beide vogeltjes zijn inmiddels klaar. Ze hebben een nieuwe pagina gekregen.

 

6 januari 2016

500 likes voor Feathers and Dragons op Facebook en vliegenzwammen

Op Oudjaarsdag sprong de teller van het aantal likes van de pagina op Facebook op 500. Daar wilde ik toch iets mee doen. Ik heb besloten mijn volgers (die voor een groot deel ook zelf creatief zijn) te belonen met een gratis patroon van een gehaakte vliegenzwam. Daar mijn meeste volgers Engelstalig zijn is het patroon in het Engels geschreven. Mocht dat voor iemand problemen opleveren, dan hoor ik het graag (via een berichtje aan de pagina op Facebook of het contactformulier).

Ik gebruik de vliegenzwammen zelf aan de onderzijde van mijn kamerscherm.

 

23 december 2015

Kerstwens

Het is inmiddels Kerstvakantie. Ook ik neem even vakantie van dit project. Dat wil niet zeggen dat ik niet creatief bezig zal zijn. En wellicht zullen er ook wel weer enige regels aan het sprookje worden geschreven…. Maar ik neem ook even de tijd voor wat andere dingen dan dit project en ik hoop ook nog een beetje tijd te nemen om wat te experimenteren, zonder dat het direct tot een resultaat moet leiden… Dit is mijn laatste post hier voor dit jaar. Op 6 januari hoop ik weer terug te zijn. En voor nu wens ik allen

Kerst- en nieuwjaarswens

16 december 2015

Een plek voor de wevervogel

De wevervogel wacht nog altijd op zijn nest, maar deze week heeft hij al vast een plekje gevonden in het kamerscherm. In het midden van het kamerscherm vond hij een tak waar hij mooi op kan zitten. Voorlopig zit hij daar wel goed! Ik heb er een foto van gemaakt en deze toegevoegd aan het foto-album van de vogels.

 

10 december 2015

Meer kamerscherm

Een dag later dan normaal voor de update van deze website…. Eerlijk gezegd was ik het gisteren glad vergeten.

Ook deze week heb ik nog gewerkt aan het kamerscherm, al is het resultaat nog niet direct in het kamerscherm zichtbaar. Ik ben nl. bezig met de tak van sprang die nog door het kamerscherm dient te worden gevlochten. Ook heb ik gisteren nog een detailfoto kunnen maken van het kamerscherm, van het gedeelte waar al wel zo’n tak doorheen geslingerd is. Bij dezen de foto…

Detail kamerscherm met sprang

2 december 2015

Een inspirerende ontmoeting 

Afgelopen vrijdag had ik een zeer inspirerende ontmoeting. Carol James en Ria Luiten zochten me op in het al maar groeiende sprookjesbos in onze huiskamer. Zoals misschien wel bekend, is Carol James een van de grote namen in het land van sprang. Ongeveer een jaar geleden heb ik haar voor het eerst ontmoet en ik was zeer verheugd haar dit jaar opnieuw te kunnen ontmoeten. Ik heb grote bewondering voor het werk van Carol en de manier waarop zij sprang in de wereld zet.

Een aantal van haar prachtige werkstukken in sprang is te bewonderen op haar website. Op een andere pagina op dezelfde website en op You Tube zijn ook een aantal instructiefilmpjes van haar over sprang te vinden. Bijzonder zijn ook de leggings die zij maakt in sprang. Ik heb er eentje van in het echt kunnen zien.

Het is me gelukt om net voor de ontmoeting met Carol en Ria de meeste sprang in het kamerscherm te zetten, zodat zij als eersten dit konden zien. Het werk aan het kamerscherm vordert nu mooi, al is het zeker nog niet klaar. Er zijn nog enkele iets te grote gaten die nog moeten worden opgevuld en een van de drie delen van het kamerscherm mist nog de sprang rondom een dik wollen koord, die door de gaten heen wordt geweven als een soort slingerende tak. Verder zal ik nog moeten werken aan de onderkant van het scherm en ook het nest van de wevervogel moet nog worden gemaakt. Dit nest zal voor het scherm komen te hangen in een overhangende (sprang) tak.

Kamerscherm sprang - werk onderweg

 

25 november 2015

De vaart erin!

Bijna al mijn sprangramen die gevuld waren voor de demonstratie van sprang in Lelystad zijn weer leeg. Dit betekent dat ik de afgelopen week hard heb gewerkt om alle sprang af te maken en ook af te werken met breien, haken, enz.

Ook ben ik begonnen met het aan elkaar naaien van de diverse stukken sprang, ter voorbereiding van het in het kamerscherm zetten. Dit betekent dat er nu echt voortgang zit in het kamerscherm. Ik hoop volgende week met een foto van het werk onderweg te komen. Maar ik ben wel enigszins afhankelijk van het weer – met het donkere weer van de afgelopen dagen is het lastig om goede foto’s te maken….

 

18 november 2015

Een week gevuld met sprang

De afgelopen week was weer vrijwel geheel gevuld met sprang. Zaterdag heb ik in Lelystad sprang gedemonstreerd en een aantal mensen enthousiast kunnen maken voor sprang.  Het was al met al een geslaagde dag. Zelfs in de trein – onderweg naar Lelystad – was ik nog bezig met sprang. Dit dankzij een idee van Franco Rios om karton te gebruiken als een “reisframe” voor sprang.

Ik had veel sprangwerk onderweg mee naar Lelystad om de techniek en mijn manier van freeform werken te demonstreren. Inmiddels ben ik nu bezig om al die sprang verder af te maken en te verwerken tot bruikbare delen voor het kamerscherm. Enkele foto’s daarvan staan al weer op mijn nieuwe website voor freeform sprang.

11 november 2015

Sprang in Lelystad, nieuwe website freeform sprang en een dagje Featbers and dragons

Afgelopen vrijdag heb ik weer kunnen genieten van een heerlijk dagje Feathers and dragons met 2 gezellige dames uit het zuiden van het land. Het was opnieuw een mooie creatieve uitwisseling. Ik heb hen het een en ander aan technieken kunnen leren en laten zien en zij hebben voor mij weer een leuke bijdrage aan het project geleverd. Daarover t.z.t. meer.

De laatste week stond verder vrijwel geheel in het teken van sprang. Ik ben voorbereidingen aan het treffen voor mijn demonstratie van sprang in Lelystad, a.s. zaterdag 14 november (zie vorig berichtje). Jan heeft me speciaal voor deze gelegenheid nog wat extra sprangramen gemaakt, zodat ik meerdere sprangwerken kon opzetten. Zo kan ik in beperkte tijd toch zoveel mogelijk laten zien. Ik heb speciaal voor de demonstratie ook een sprang opgezet met extra dikke draden – ik heb hiervoor “Xl ribbon” garen met diverse garens omhaakt. Het ziet er fleurig uit.

Verder ben ik een nieuwe website begonnen, speciaal voor mijn freeform sprang. De website is nog in aanbouw, maar er is een begin gemaakt.

 

 

4 november 2015

Freeform sprang

De staanders van het kamerscherm zijn bekleed – hoera, dat is gelukt! Intussen heb ik ook mijn la vol sprang (in combinatie met andere technieken) te voorschijn gehaald. En ja….. dan is een grote stapel lappen toch nog niet genoeg om een heel kamerscherm mee te vullen….. En dus ben ik maar weer begonnen nieuwe lappen te produceren: Freeform sprang in combinatie met andere technieken. Eigenlijk komt het wel goed uit dat ik nog meer lappen nodig heb – op 14 november a.s. ga ik sprang demonstreren op de “Come and try-dag” in Lelystad – dan is het leuk om ook iets van mijn freeform sprang techniek te laten zien. Interesse in deze Come and try- dag? Stuur me even een berichtje (via de pagina contact), dan stuur ik meer informatie.

 

28 oktober 2015

De staanders van het scherm

Het werk aan de staanders van het kamerscherm begint op te schieten. Ik hoop het deze week nog klaar te krijgen. Als dat zou lukken, dan kan ik daarna gaan spelen met de stapel lappen sprang/breien/weven/haken die ik eerder heb gemaakt. En dan zal ook duidelijk worden hoe ver ik inmiddels ben en wat er nog nodig is.

 

21 oktober 2015

Verder met sprang

De afgelopen week ben ik weer verder gegaan met mijn sprang. Ik ben nog altijd bezig om de staanders van het 2e kamerscherm te bekleden met sprang. Stapje voor stapje vordert het werk, maar ik ben er nog niet! In afwisseling met dit werk ben ik ook weer een weefexperimentje aan het doen. Ik geniet daarvan. Ik heb er een foto van geplaatst op mijn publieke pagina op Facebook.

 

15 oktober 2015

Een klein beetje vakantie….

De afgelopen week heb ik een klein beetje vakantie gehouden; dat wil zeggen dat ik even wat tijd voor mezelf heb genomen om wat kleding te recyclen en zo meer van mezelf te maken. Voor wie nieuwsgierig is, ik heb op Ravelry een projectpagina geopend.

 

7 oktober 2015

Femke 

Enige tijd geleden was Femke Kloppenburg bij mij voor een dagje Feathers and dragons (zie bericht van 15 juli). Als bijdrage aan het project had zij voor mij iets meegenomen dat zij had gemaakt. Ik ben heel blij met deze zeer kunstzinnige bijdrage van haar. Met behulp van de garens, die Femke mij ook had gegeven, heb ik haar bijdrage verwerkt tot een eigenwijze, guitige vogel. Een foto ervan is te vinden in het foto-album vogels.

Hierbij ook nog even een link naar de website van Femke, die zeer de moeite waard is om eens te bezoeken. Femke geeft ook interessante workshops en cursussen.

30 september 2015

Weven, naaldkant, sprang en haken

Ik ben aan het opruimen en kom daarbij van alles tegen. Zo ook alle dingen die ik heb verzameld om te kunnen weven – van spijkerraam tot rondweefraam, kinderweefraam, klein tafelgetouwtje enzovoort…. Tijd om eens te zien wat ik ermee kan doen en wat wel en niet bij mij past. En zo begin ik dan te weven op mijn rondweefraam en het kleinste spijkerraampje dat ik heb. En al wevend voeg ik ook andere technieken toe, zoals naaldkant, sprang en haken. Voor foto’s zie op Ravelry.

23 september 2015

Tussendoortje

De afgelopen week heb ik verder gewerkt aan sprang voor de staanders van het kamerscherm, maar tussendoor heb ik ook nog een klein vogeltje gemaakt. De basis voor het kleine vogeltje vormt een creatieve uitwisseling die ik gedaan heb met Donna Walker. Donna en ik hebben enige tijd geleden een heel stel kleine proefjes voor elkaar gemaakt, waarbij we verschillende technieken aan elkaar demonstreerden. Ik heb van Donna o.a. een heel mooi stukje naaldkant in combinatie met haakwerk gekregen.  Ik zag hier prachtige vleugels in voor een heel klein vogeltje. Het vogeltje, inclusief nest is maar 10 cm. hoog. Een foto van het vogeltje en de uitwisseling zijn te vinden op Ravelry.

 

16 september 2015

Blij en dankbaar

Ik voel me blij en dankbaar. Nadat het lang fysiek niet echt lekker ging, mijn nachten kort waren vanwege veel pijn en ik heel, heel moe was, gaat het nu weer beter met me. Al ben ik er nog niet, ik slaap weer wat beter en ben weer tot meer in staat. Ik kan weer op de fiets naar het bos, ik kan weer meer werk verzetten en ik kan weer haken!  En dat is goed nieuws, ook voor dit project. Met meer enthousiasme en meer energie kan ik weer verder en dat doe ik dan ook. Allereerst met het kamerscherm.

 

9 september 2015

Veel sprang en 1 jaar op Facebook

De afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met sprang voor het 2e kamerscherm. Ik ben ook weer verder gegaan met het bekleden van de staanders van het scherm met sprang. Dit is nog veel werk en het is even rekenen om de juiste lengte te krijgen….  Ik heb weer wat foto’s op Ravelry staan.

Verder hebben we ook het 1-jarig bestaan van de pagina Feathers and dragons op Facebook gevierd. Dit is een openbare pagina, dus via de link zichtbaar ook zonder deelname aan Facebook.

 

3 september 2015

Breivork en sprang

Een dag later dan gebruikelijk, maar hier is dan toch weer even een update van deze pagina.

De afgelopen week heb ik me verder verdiept in het werken met de breivork. Ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden waren met dit zo eenvoudige middel….. Door de groep Luceteers op Facebook heb ik nu echt de smaak te pakken gekregen van het werken met de breivork. Ik ben er druk mee aan het experimenteren en heb het ook al gebruikt in combinatie met sprang. Mijn experimenten zijn allemaal in groen, zodat ze meteen ook weer bruikbaar zijn voor het kamerscherm waar ik aan werk.

 

26 augustus 2015

Wevervogel

Gisteren heb ik de wevervogel ogen en pootjes gegeven en daarmee is de vogel zelf nu klaar. Nu zijn nest nog…. Maar dat kan nog wel eventjes duren….. Voor het nest kan worden gebouwd moet ik eerst verder werken aan het kamerscherm, omdat het nest daarin een plekje zal krijgen.

Foto’s van de wevervogel zijn te vinden op Ravelry.

 

19 augustus 2015

Vooral sprang

De afgelopen week was vooral gevuld met sprang. Ik heb weer wat nieuwe experimenten gedaan en ook een werk dat heel lang op mijn freeform frame stond afgemaakt. Dit alles komt straks mooi van pas in het 2e kamerscherm dat ik voor een groot deel wil vullen met sprang.

Ik heb bedacht dat het nest van de weefvogel mooi verwerkt kan worden in het 2e kamerscherm. Dit betekent dat het wel nog even gaat duren voor het klaar is. Het is veel werk, maar wel leuk om te doen.

Het werk aan de weefvogel zelf is door een en ander wat vertraagd, maar vordert toch ook heel gestaag. Jan (mijn echtgenoot) helpt me met het nest door diverse koorden te maken.

 

12 augustus 2015

Weefvogel, sprang en een dagje Feathers and dragons

De weefvogel is onderweg, maar intussen ben ik ook weer druk met sprang bezig. Het eerste dagje Feathers and dragons was zo’n 2 weken geleden en vandaag komt het 2e dagje Feathers and dragons er aan. Het zal vast weer een mooie en inspirerende dag worden. Ik heb er zin in. Het is leuk om met anderen iets te delen van mijn project en kennis uit te wisselen.

Dat kennis uitwisselen gebeurt inmiddels ook volop in de nieuwe groep “Sprang” op Facebook. Deze groep is het initiatief van Wonieka Meuter, die na het 1e dagje Feathers and dragons razend enthousiast is geworden voor sprang en de mogelijkheden om dit te combineren met andere  technieken, zoals bijv. vrij haken.

 

5 augustus 2015

De 7e goudvogel

Ook de 7e goudvogel is klaar. Beide nieuwe goudvogels staan inmiddels in het foto-album vogels op deze site. Meer foto’s zijn te vinden op Ravelry.

 

29 juli 2015

Een kleurrijke goudvogel

De eerste van de twee goudvogels die ik nog wou maken is klaar. Hij (of zij?) is wat kleurrijker dan de andere vijf.

Kleurrijke goudvogel gemaakt voor het sprookje van het bange vogeltje en de draak

22 juli 2015

Goudvogels

De afgelopen weken heb ik gewerkt aan het maken van 2 nieuwe goudvogels. Ik heb flink wat veren gemaakt en ben nu bezig met de basis vogelvorm voor de eerste van de twee. Het maakproces van de goudvogels is te volgen op Ravelry.

 

15 juli 2015

Een dagje Feathers and dragons

Ik heb besloten de mogelijkheid te bieden om een dagje “Feathers and dragons” te doen. Dat houdt in dat ik op aanvraag een rondleiding geef door “het sprookjesbos” hier bij ons in de huiskamer en dat de verdere dag naar keuze en in overleg kan worden ingevuld. Mogelijkheden zijn: Een voorproefje van het sprookje, demonstratie van verschillende technieken, iets nieuws leren en/of zelf aan de slag gaan. In ruil hiervoor vraag ik om zo mogelijk een kleine bijdrage te leveren aan het project, bijvoorbeeld door iets voor het project te breien of haken, omdat ik zelf door mijn schouderblessure daarin beperkt ben. Ik denk hierbij o.a. aan blaadjes voor het 2e kamerscherm of groene koorden om mee te kunnen vlechten.

Interesse om zo’n dagje kijken, inspiratie opdoen, leren en doen mee te maken? Neem dan contact met me op via het contactformulier.

Zie ook de pagina op Facebook die ik voor deze dag heb aangemaakt. Let wel de datum wordt in overleg bepaald (de datum 25 juli is een fictieve datum) en wie het eerst komt, het eerst maalt. Bij veel belangstelling zal een wachtlijst worden ingesteld.

 

8 juli 2015

Weinig nieuws

Het is komkommertijd… ook hier. De afgelopen week heb ik niet veel gedaan aan het project, hoewel ik wel weer een stukje aan het sprookje heb geschreven: Het stukje over de ontmoeting met de pauw. Sprookje en maakproces gaan zo weer gelijk op. Nu zijn de goudvogels aan de beurt – ik hoop binnenkort nog 2 nieuwe goudvogels toe te voegen…..

 

1 juli 2015

Nieuwe vogel

Er is weer een nieuwe vogel bij gekomen. Hij was al een tijdje onderweg, maar nu is ie klaar. Foto’s op Ravelry.

De pauw en een aantal andere vogels zijn nu ook op Pinterest te vinden.

 

24 juni 2015

De pauw is klaar!

De afgelopen week is het gelukt: De pauw is nu helemaal klaar! Hij heeft ook al een fotosessie achter de rug. Zie het foto-album van de vogels.

 

17 juni 2015

Pauw, pauw….

Het lijf van de pauw schiet nu mooi op. Het kuifje zit op de kop en de vleugels zijn aan het lijf genaaid. De voortgang is weer te volgen op Ravelry.

Ook de top voor mezelf is klaar. Ik ben er blij mee (als een pauw zo trots….). Ook hiervan staan foto’s op Ravelry.

 

10 juni 2015

Tussenstand

Ik heb op Ravelry een nieuwe foto van de pauw toegevoegd. Verder ben ik deze week tot 107 veren gekomen. Toch denk ik dat ik nog minstens 7 meer nodig heb…..

 

3 juni 2015

Honderd veren en meer….

Inmiddels zijn er nu in totaal 100 veren voor de pauw.  Ik maak er nog een stel meer, al gaat het op dit moment wel in een rustig tempo. Om mijn arm en schouder te ontlasten wissel ik verschillende technieken af en doe ik er ook andere dingen tussendoor, soms ook buiten dit project.  Voor wie nieuwsgierig is naar wat dat dan is dat ik doe is hier de link.

 

27 mei 2015

Aankleden van de pauw

De basis voor de pauw is een genaaid lijf en een gebreide kop en snavel. Daar overheen komen “scrumbles”, gemaakt met festonsteek en geknoopte festonsteek. Voor de kop gebruik ik daarvoor een speciale houten mal om festoncirkels te maken. Voor het lijf gebruik ik als basis voor de festonsteken een los geweven blauwe stof met metaal erin. Zie de foto’s op de pagina voor de pauw op Ravelry.

 

20 mei 2015

Opnieuw veren maken

De gedachte dat de pauwenveren bijna klaar zijn blijkt een illusie… De pauw moet in verhouding staan tot het benge/dappere vogeltje. Dat wil zeggen dat  de pauw toch minimaal een stukje groter moet zijn. Dit betekent dat ook de tooi met veren nog een stukje hoger mag komen. Daarom nu opnieuw weer veren maken voor de pauw!

 

13 mei 2015

Ontdekkingstocht

Opnieuw tijd om weer wat proefjes te maken. Spelen met materialen en technieken en een eigen manier zoeken om het weer te vertalen naar dit project. Dit helpt me om enthousiast te blijven en door te kunnen. Nu de pauwenveren bijna klaar zijn, moet ik een manier vinden waarop ik verder kan met het maken van de pauw, zonder mijn arm en schouder al te veel te belasten. Dit beperkt me, maar het heeft ook een positieve kant: Doordat ik de dingen niet kan doen zoals ik dat ben gewend, ontdek ik andere manieren, die ik anders misschien niet zo snel had gevonden. Ik ben weer op “ontdekkingstocht”.

Iets van mijn ontdekkingstocht is te zien op mijn bord “freeform scrumbling a different way” op Pinterest.

 

6 mei 2015

De pauw

De pauw zelf moet nog worden gemaakt, maar de waaier van pauwenveren is bijna klaar. Bijna, want waarschijnlijk moet ik toch nog een paar veren toevoegen aan de zijkanten, opdat de pauwentooi steun op de ondergrond kan vinden…

verentooi voor de sprookjespauw

 

29 april 2015

Spelen met nieuwe materialen

Ik ben nog altijd bezig met de pauwenveren. De laatste ronde heeft weer meer veren en is dus meer werk. Ik heb inmiddels in totaal al meer dan 80 veren gemaakt en weet nog niet of dat genoeg is. We zullen zien.

Intussen vond ik het ook tijd om maar weer eens even wat te spelen. Ik heb van iemand een heleboel mooie wol en andere garens gekregen en daar wou ik natuurlijk graag mee aan het werk. Met het boek Stitch and Structure van Jean Draper als inspiratie, ben ik gaan spelen met de festonsteek en de geknoopte festonsteek. Daar is weer een nestje uit voort gekomen. De foto staat weer op Ravelry.

 

22 april 2015

Volgende ronde

Ik heb gewerkt aan de volgende halve ronde veren voor de pauwentooi. Per ronde zijn er meer veren nodig. Deze ronde is nog niet klaar – ik zal nog enkele veren moeten toevoegen. Er staat al wel weer een nieuwe foto op Ravelry.

 

15 april 2015

Halfweg

Ik schat dat ik ongeveer halfweg ben met het maken van de pauwentooi. Een nieuwe foto is inmiddels toegevoegd aan mijn projectpagina op Ravelry.

Daarnaast ben ik ook nog wat aan het experimenteren en spelen geweest. Mijn innerlijk kind heeft dat af en toe gewoon even nodig. En dat spelen levert meestal ook wel weer wat op. In mijn oude mappen over breien (Alles over breien) vond ik een interessante manier om een franje van picotjes te breien. Ik heb hier wat mee gespeeld en ontdekte zo dat dit veel mogelijkheden geeft in vrij breien. Waarschijnlijk ga ik dit ook gebruiken voor de vleugels van de pauw. Maar daarvoor moet ik eerst nog wat verdere proefjes maken en verder experimenteren.

 

8 april 2015

Meer pauw

Ook deze week heb ik aan de pauw gewerkt. Ik ben begonnen veren verder te bewerken en samen te voegen tot een tooi. Daarbij begin ik bij de kleinste veren, die ik in een halve cirkel leg, omwikkel met een soort haartjesgaren en dan verbindt. Zo maak ik ook een 2e en 3e halve cirkel, die elk iets groter zijn. Op Ravelry staat inmiddels een foto van de pauwentooi in ontwikkeling, tot en met de 2e halve ronde.

 

 

1 april 2015

Veren voor de pauw

Ik heb de afgelopen week flink door kunnen werken aan de veren voor de pauw – het zijn er inmiddels meer dan 50….. Het wordt nog een ware uitdaging om de veren op een goede manier samen te voegen tot een mooie pauwentooi, maar dat gaat vast lukken. Ik ben in elk geval enthousiast over de veren. Zie mijn projectpagina voor de pauw op Ravelry, voor een foto.

Verder heb ik ontdekt dat een aantal links over pesten niet meer werkten. Volgens mij zijn alle links nu weer hersteld.

 

25 maart 2015

Gestaag verder

Ook al heb ik nog steeds veel tijd nodig om te rusten; het werk aan dit project gaat toch door – al is het misschien wat langzamer. De afgelopen week zijn de nieuwsbrieven weer verstuurd. Geen nieuwsbrief ontvangen en wel op mijn lijst of interesse? Laat het dan even weten. Dat kan bijv. via het contactformulier op deze website.

Verder heb ik gewerkt aan veren voor de pauw. Dit is een werkje dat ik kan doen, ondanks de fysieke beperkingen van dit moment. Ik heb een groot aantal van deze veren nodig – dus ben daar voorlopig nog wel even zoet mee….

 

18 maart 2015

Het slakje

Tijd om vrede te sluiten met het slakje. Ik heb mijn hele leven geprobeerd de slak in mezelf in een haas te veranderen. Dat heeft niet bepaald goed uitgewerkt. Daarom is het nu de tijd om de slak in mezelf echt volledig te accepteren en de ruimte te geven! Dit slakje maakte ik ongeveer een jaar geleden, tijdens een workshop op de Brei-en haakdagen.

Slakje

11 maart 2015

Slow motion

Het werk aan dit project staat op een laag pitje, omdat ik nog altijd last heb van posttraumatische dystrofie in mijn arm en schouder. Gelukkig kan ik nog wel wat doen, maar de tijd dat ik kan werken aan dit project is beperkt. En haken en sprang zit er op dit moment nog niet in. Alles gaat dus even in slow motion. Ik heb wel weer een nieuwe foto toegevoegd aan het fotoalbum “vogels” – een foto van de kleurige “Julia”, die genoemd is naar Julia van Dada Neon Crochet.

4 maart 2015

Vogeltje in Margaretenspitze

Het is me gelukt om een eerste vogeltje te maken in Margaretenspitze! Het begin van het vogeltje (de spiralen) komt nog uit een boek, maar daarna ben ik er mijn eigen weg mee gegaan. Al weet ik nog niet altijd precies wat ik doe en waar het toe leidt; ik ben enthousiast over mijn begin van “freeforming” in Margaretenspitze. Een foto van dit vogeltje is te zien op mijn pagina Birds, birds, birds… op Ravelry. Een klik op de foto maakt deze groter en het is op Ravelry zelfs mogelijk om voor de optie “volledig scherm” (full screen) te kiezen.

 

25 februari 2015

Vorderingen in Margaretenspitze

Het braaf doorwerken van de boeken over Margaretenspitze begint bruikbare resultaten te geven. Al kan ik met Margaretenspitze nog niet helemaal doen wat ik wil, ik ben goed op weg!

Blaadjes in Margaretenspitze

18 februari 2015

Een groenbruine vogel op een groenbruin nest

Uit de zak wol van de anonieme gever (zie post van 4 februari) is een nieuwe vogel tevoorschijn gekomen…. Ik heb in deze vogel ook een paar proefjes in frivolité en naaldfrivolité verwerkt.

Eigenlijk was deze vogel al even klaar; ik heb deze week alleen nog de oogjes verwisseld, omdat ik niet tevreden was met de ogen die ik er eerder had aangezet.

Verder zag deze week eruit als de vorige wat betreft mijn werk: Margaretenspitze, Margaretenspitze, Margaretenspitze…..

vogel op nest voor kunstproject pesten, kwetsbaarheid en kracht

11 februari 2015

Meer Margaretenspitze

Daar ik nog steeds last heb van posttraumatische dystrofie in mijn linkerarm en -schouder, ben ik op dit moment enigszins beperkt in wat ik kan doen. Haken en sprang gaat moeilijk – het kost me teveel pijn. Margaretenspitze gaat in het algemeen wel goed. Ik gebruik daarom deze tijd vooral om deze voor mij nieuwe techniek goed in de vingers te krijgen.

Op dit moment volg ik nog gewoon de voorbeelden in het boek, maar langzaam nadert de dag dat ik zelf ermee kan gaan experimenteren, zodat ik deze prachtige techniek kan gaan inzetten voor dit project,

 

4 februari 2015

Een week vol verrassingen

Wat een leuke verrassingen deze week! Als ik maandagmiddag de deur uitloop, vind ik een grote plastic tas voor mijn deur, vol met restjes en hele bollen mooie garens/wol. Ik heb geen idee wie me dit heeft gebracht, maar ik ben er blij mee! Heel hartelijk dank aan de anonieme gever!!!! Een volgende verrassing is dat ik door Julia Gärtner, van Dada Neon Crochet wordt genomineerd om mee te doen aan de Art Challenge op Facebook. Dit betekent 5 dagen lang iedere dag 3 foto’s van mijn werk op Facebook plaatsen en elk van deze dagen een kunstenaar die ik bewonder nomineren voor deze uitdaging. Meedoen aan de Art Challenge geeft mij de gelegenheid om het verhaal van de ontwikkeling van dit project nog eens op een andere manier te vertellen. Ik ben gisteren begonnen aan de Art Challenge en zal er tot en met zaterdag iets aan toevoegen. Mijn bijdrage voor de Art Challenge is op mijn pagina op Facebook te volgen (ook zonder in te loggen op Facebook). De 3e verrassing deze week is het blog van Dada Neon Crochet, waarop mijn vogel Julia in alle glorie te zien is.

 

29 januari 2015

Margaretenspitze

Tot voor kort had ik er nooit van gehoord (of notitie van genomen), maar nu ben ik het aan het leren: Margaretenspitze. Het is een techniek die verwant is aan macramé, maar toch net een beetje anders…. Margarete Naumann heeft deze techniek zo’n 100 jaar geleden ontwikkeld. Meer over de achtergrond van deze techniek is te vinden op deze site. Het kost natuurlijk even tijd om de techniek goed te leren. Ik volg allereerst gewoon de oefeningen in het boek “Einführung in die Margaretenspitze”.  Daarna hoop ik de techniek zodanig in de vingers te hebben dat ik er vrij mee kan werken en het ook in kan zetten voor dit project. Misschien zal ik de techniek kunnen inzetten voor het maken van de pauw of een andere vogel….. Maar dat is vooreerst nog even toekomstmuziek. Ook de komende week wordt het  voor mij weer oefenen, oefenen, oefenen!

21 januari 2015

Vogels, vogels, vogels

Deze week heb ik met veel enthousiasme verder gewerkt aan het maken van nieuwe vogels voor de vele nog onbewoonde nesten….  Er zitten er een paar behoorlijk wilde tussen! Op mijn pagina Birds, birds, birds… op Ravelry zijn foto’s van al deze vogels te vinden. De meest brutale van het stel heb ik inmiddels ook op deze site toegevoegd aan het fotoalbum vogels. Hierbij ook nog een andere foto van deze brutale rekel.

Brutaal vogeltje

 

14 januari 2015

Frivolité en nieuwe vogels

Deze week ben ik verder gegaan met wat experimenten in frivolité.. Mijn stapel proefjes groeit en daarmee ook mijn verbeelding wat met deze proefjes te doen. Ik zie er staarten en vleugels van vogels in….. En omdat de meeste van mijn nesten nog onbewoond zijn, besluit ik al vast wat proefjes tot vogels te verwerken. Op mijn pagina Birds, birds, birds.…. op Ravelry staan inmiddels de eerste foto’s.

 

7 januari 2015

De draad weer oppakken

Het nieuwe jaar is al weer bijna een week oud en daarom pak ik de draad nu ook hier weer op. Ik ben het nieuwe jaar begonnen met een nieuwe uitdaging: Ik ben frivolité aan het leren. Op 3 verschillende manieren: Naaldfrivolité, frivolité met spoeltjes en frivolitéhaken. Ik denk dat ik de frivolitétechniek goed kan gebruiken binnen dit project. Waarschijnlijk ga ik het ook gebruiken bij de pauw die ik nog moet maken voor dit project. Maar daarvoor is het nodig om eerst nog wat verder met de techniek te experimenteren. Dat ben ik dan ook van plan te gaan doen de komende week.

 

17 december 2014

Kerst- en nieuwjaarswens

De afgelopen week ben ik nog bezig geweest met de paddenstoelen (zie vorige post). Vandaag wil ik nog een paar foto’s toevoegen aan mijn projectpagina op Ravelry, maar daarna ben ik van plan om het even stil te laten worden.

In dankbaarheid zie ik terug op het afgelopen jaar, dat me weer een stuk verder heeft gebracht in mijn eigen helingsproces. Ook dit project is het afgelopen jaar weer een stap verder de wereld in gekomen, o.a. door mijn pagina op Facebook.

In de komende Kersttijd leg ik het uiterlijke werk aan mijn project vrijwel stil, om me nog meer te concentreren op het innerlijke werk dat nog moet gebeuren. En dan hoop ik dat ik dit jaar opnieuw de “Gouden binnenkant van Kerstmis” kan beleven. Dat is ook mijn Kerstwens voor alle lezers van deze website. 

“Een gouden binnenkant is belangrijker dan een gouden buitenkant.”  Uit het sprookje “het bange vogeltje en de draak”.

Ik wens een ieder de “gouden binnenkant” van Kerstmis toe.

Met deze Kerstwens wil ik dit jaar afsluiten. Op 7 januari zal ik hier weer terug zijn om de nieuwste ontwikkelingen in mijn project te melden. Graag tot dan.

Kerstwens 2014

 

10 december 2014 

Paddenstoelen

In mijn favoriete groep op Ravelry – het Internationaal Freeform Forum (IFFF) was er deze herfst een CKAL (Crocheting and Knitting along – ofwel samen breien en haken) met paddenstoelen. Het is me een tijdlang gelukt om deze verleiding te weerstaan, maar nu ben ik dan toch ook “aan de paddenstoelen”….. Het zijn leuke kleine projectjes om te maken en dat is precies wat ik op dit moment even nodig heb. Ik beleef er veel plezier aan. De paddenstoelen zullen waarschijnlijk aan de onderkant van het 2e kamerscherm komen. Maar dat is iets voor later. Op dit moment telt vooral de vreugde van het maakproces, die bijdraagt aan de heling van mezelf.

Nieuwsgierig naar mijn paddenstoelen? Op mijn projectpagina op Ravelry is de voortgang te volgen.

 

3 december 2014

Tijd voor mezelf

De afgelopen week stond vooral in het teken van tijd voor mezelf. Mijn linker-arm en -schouder vroegen wat meer rust en aandacht i.v.m. posttraumatische dystrofie. Ik heb veel op bed gelegen met mooie muziek erbij en heb me vooral gericht op mijn eigen helingsproces. Hierdoor werd de pijn draaglijker en kon ik me gelukkig voelen, ondanks pijn. Het uiterlijke werk aan dit project staat even op een iets lager pitje nu, maar innerlijk ben ik des te meer actief. En uiteindelijk zal dat innerlijke werk  ook weer ten goede komen aan dit project…..

 

26 november 2014

Goudvogels

Het is deze week toch gelukt om de 5e goudvogel klaar te krijgen. Daarmee is de serie goudvogels nu – in elk geval voorlopig- compleet. Ik heb 2 foto’s van de goudvogels ondergebracht in een nieuw foto-album: Het album vogels. Zie aldaar voor de foto’s.

 

19 november 2014

Goudvogels

Inmiddels zijn er al 4 goudvogels klaar. Er komt nog een 5e, maar dat kan nog even duren…. Hier al vast een foto van de eerste 4, samen in de boom.

 Goudvogels voor kunstproject Feathers and Dragons

 

12 november 2014

E-cards regenboogvogels

Dit is eigenlijk geen nieuws – de e-cards bestaan al lang, maar wel nieuw is de toegevoegde collage-foto van alle regenboogvogels op deze pagina. Ze staan hier allemaal bij elkaar in één plaatje. Sinds kort kan ik foto-collages maken, dus vandaar…..

 

5 november 2014

Sprang

Ik heb een nieuwe pagina aan deze website toegevoegd voor “sprang”. Ik heb bij mijn foto-albums nu ook een allbum voor sprang gemaakt. Aanleiding hiervoor is mijn ontmoeting met Carol James, vorige week donderdag. Het was een bijzondere ontmoeting voor ons beiden. Carol heeft als missie om meer bekendheid aan sprang te geven. Ze heeft een boek geschreven over sprang, geeft er workshops in en weet veel te vertellen over de historische achtergrond. Carol had een grote koffer bij zich, gevuld met een deel van haar werk. Het was fantastisch om al deze prachtige sprangwerkstukken te kunnen zien en voelen. Carol is zeer inspirerend voor mij.  Ik kan van haar nog meer leren over deze prachtige techniek. Dat ga ik zeker doen, door middel van haar boek. Op mijn beurt ben ook ik inspirerend voor haar, door mijn vrije toepassing van deze oude techniek.

 

29 oktober 2014

Goudvogels

Ik ben begonnen goudvogels te maken voor in de kleine sprookjesboom. De eerste is inmiddels klaar. Foto’s zijn te vinden op Ravelry en op mijn Facebookpagina, onder foto’s, in het album “other birds”.

 

22 oktober 2014

De kleine sprookjesboom is klaar

Het is gelukt om de 2e sprookjesboom af te krijgen. Nu moeten er alleen nog vogels in de boom komen….. Ik ben er al mee begonnen.

Sprookjesboom 2

 

15 oktober 2014

Verder met de 2e sprookjesboom en sprang

De 2e sprookjesboom vordert mooi. Inmiddels zijn alle blaadjes voor de boom gehaakt, maar ik moet nog wel iets maken voor de onderkant van de boom, om de plastic standaard te bedekken. Dat staat voor de komende week op het programma. Intussen probeer ik ook zo nu en dan nog wat verder te werken aan mijn sprang. We zijn gisteren naar het Nationaal Vlechtmuseum in Noortdwolde geweest en ik heb daar weer nieuwe ideeën voor mijn sprang gekregen, die ik de komende week hoop uit te proberen.

 

8 oktober 2014

Sprookjesboom en sprang

Ook deze week ben ik nog aan het experimenteren met sprang. Het is leuk om daar mee bezig te zijn en ik zie in gedachten al voor me hoe mijn experimentjes later gebruikt kunnen worden in het volgende kamerscherm.

Tussendoor haak ik blaadjes voor mijn sprookjesboom. Dat is een gemakkelijk werkje, dat ik zelfs tijdens het TV kijken kan doen.

 

1 oktober 2014

Sprang

De afgelopen week heeft in het teken van sprang gestaan. Ik ben opnieuw enthousiast aan het experimenteren met sprang. Om meer vrijheid in het sprangwerk te krijgen heb ik zelfs, samen met mijn man, een nieuw sprangraam ontworpen. Inmiddels heb ik daarop mijn eerste sprangwerk gemaakt en ik ben er zeer enthousiast over. De komende tijd zal ik er nog verder mee experimenteren. Ik werk wederom in allerlei tinten groen, omdat ik mijn experimentjes hoop te gebruiken in mijn 2e kamerscherm.

sprang experiment - werk onderweg 

25 september 2014

Sprookjesboom en sprang

Ook deze week ben ik bezig geweest met de 2e sprookjesboom. De takken zijn klaar en alle eerder gehaakte bladeren zijn eraan gezet. Nu moet ik eerst weer nieuwe bladeren haken. Maar intussen ben ik ook begonnen de staanders van een 2e kamerscherm te omkleden met sprang. Wordt nog een hele klus, maar dat ben ik intussen wel gewend van mezelf!

2e sprookjesboom onderweg

 

18 september 2014

Een 2e sprookjesboom onderweg


Ik ben nog dagelijks bezig met het vullen van mijn nieuwe Facebookpagina. Daarnaast ben ik vooral bezig met het maken van een 2e sprookjesboom en het schrijven van het sprookje. De 2e sprookjesboom wordt een stuk kleiner dan de eerste. Desondanks is het toch veel werk. Deze boom zal er ook anders uit komen te zien dan de eerste. De takken zullen bij deze boom zichtbaar blijven. Ook deze boom heeft als basis een kunst kerstboom die een 2e leven krijgt. Ik ben begonnen om de vele takjes samen te voegen in grotere takken. Daarna ben ik deze grotere takken gaan omwikkelen met stof en garen. Voor een verdere structuur voeg ik dan ook nog wat borduurwerk en hier en daar een stukje tule of bruin klamboenet toe.

 

11 september 2014

Facebookpagina geopend voor Feathers and dragons

Ik heb vorige week een Facebookpagina geopend voor dit project. De link is ook terug te vinden op de openingspagina van deze website. Verder heb ik Sociale mediaknoppen toegevoegd aan deze website. Onderaan iedere pagina staan pictogrammen van de diverse soicale media waarmee het gemakkelijk mogelijk is om inhoud te delen.

 

4 september 2014

De sprookjesboom is klaar!

Verheugd kan ik melden dat de sprookjesboom klaar is! En daarmee is weer een van de grotere onderdelen van dit project klaar. Ik heb inmiddels een aantal foto’s toegevoegd aan het fotoalbum decor sprookje op deze site.

 

28 augustus 2014

Er zit schot in

Het werk aan de sprookjesboom vordert goed. De bladeren zijn inmiddels allemaal gemaakt en sinds gisteren ook aan de boom bevestigd. Nu nog zien hoe ik het verder nog ga afwerken…. Ik heb weer een paar nieuwe foto’s geplaatst op Ravelry.

21 augustus 2014

 

Gewoon weer verder

Ook deze week ben ik gewoon weer verder gegaan met het werk aan de sprookjesboom. Het begint nu lekker te vorderen, wat overigens nog niet wil zeggen dat het einde al in zicht is.

Ik heb nu genoeg „bladeren” gemaakt om de boom grotendeels te bedekken, maar heb er toch ook nog wel een aantal nodig. Bovendien heb ik de meeste bladeren nog enkel met veiligheidsspelden vastgespeld. Ik moet alles dus ook nog goed vastnaaien en daarna moet ik zien hoe ik het verder ga afwerken. Misschien ook nog wat borduursteekjes toevoegen zo hier en daar….

Het proces is nog altijd te volgen op Ravelry: http://www.ravelry.com/projects/RiaHooghiemstra/fairytale-tree

 

 

14 augustus 2014

Sprookjesboom en cyberpesten

Ook deze week heb ik weer gewerkt aan de sprookjesboom. Daarnaast heb ik informatie over cyberpesten aan deze site toegevoegd. Deze pagina is niet rechtstreeks aan het menu toegevoegd, maar wel via de pagina links te vinden.

 

7 augustus 2014

Sprookjesboom

Deze week ben ik vooral weer bezig met het werk aan de sprookjesboom. De bovenste bladeren zijn klaar en aan de boom gespeld en deels ook al genaaid. Er liggen ook al een stel grotere bladeren klaar voor onderin, maar er zijn nog heel wat meer bladeren nodig….  Dus weer druk aan het breien, haken, gympen en sprangen….

Op Ravelry zijn een paar foto’s te zien van de boom onderweg:  

 

31 juli 2014

Een groot geschenk aan mezelf

Ik heb deze week besloten mezelf een heel groot cadeau te geven: Ik heb me opgegeven voor een jaartraining stemexpressie. Ik wil dit vooral doen om mijn vitaliteit te vergroten. Dat ik ook beter leer zingen is mooi meegenomen. 

Tijdens het intakegesprek werd duidelijk dat ik het pesten goed heb verwerkt, maar dat mijn lichaam niet helemaal goed heeft kunnen meekomen… Na alle werk dat ik al aan mezelf heb gedaan is het daarom nu tijd om aandacht te hebben voor dit aspect. Deze training zal me daarbij helpen. Tijdens de intake heb ik al een voorproefje hiervan gehad: Ik heb meteen al wat oefeningen gedaan en mee naar huis gekregen. En ik merk nu al de werking ervan: Ik voel me meer tot leven komen.

 

26 jui 2014

Vergeten nest

Bij het opruimen kwam Jan (mijn man) een klein nestje tegen dat ik lang geleden heb gemaakt, lang voor er sprake was van dit project. Leuk om dit vergeten nest weer terug te vinden. Het nestje wordt nu toegevoegd  aan mijn serie nesten voor dit project.

klein vergeten teruggevonden nest

19 juli 2014

Designer For A Day (DFAD)

De afgelopen week was ik weer Designer For A Day in de internationale freeform groep (IFFF) op Ravelry. Dit wil zeggen dat ik voor deze week instructies en ideeën heb aangeleverd om mee aan de slag te kunnen. Ik was gevraagd om het onderdeel „gympen” voor mijn rekening te nemen. Daarnaast heb ik, voor de breisters in de groep, ook 2 breisteken uitgelicht.

Het was een leuke aanleiding voor mij om me te verdiepen in de diverse creatieve mogelijkheden van gympen. Vanzelfsprekend komt dit alles mijn project weer ten goede.

Voor wie er interesse in heeft, mijn bijdrage over gympen is hier te vinden: http://ravel.me/RiaHooghiemstra/hle

 

12 juli 2014

Enthousiasme

Mijn enthousiasme is een belangrijke motor voor dit project.

Deze week werd ik echt heel blij van een ontdekking die ik deed op breigebied. Bij het International Freeform Forum op Ravelry deelde iemand een afbeelding van het Summit patroon, een gratis patroon van een bijzondere kantsjaal.

Ik zag al snel mogelijkheden om hier een eigen twist aan te geven en ben daarom heerlijk aan het experimenteren geslagen. Dankzij dit patroon, dat me zomaar in de schoot viel, heb ik nieuwe creatieve mogelijkheden ontdekt. Zulke dingen stemmen me blij en dankbaar en maken dat ik enthousiast verder kan.

freeform experiment

 

5 juli 2014

Sprookjesboom

Ik ben nog steeds aan het bijkomen van het vele computerwerk van de laatste tijd. Weer meer bezig zijn met de handen en wandelen in de natuur helpen me hierbij. Deze week is het me gelukt om de onderbegroeing voor de sprookjesboom af te krijgen. Via deze link zijn de foto’s te zien.

 

28 juni 2014

Tijd voor mezelf

De laatste weken zijn zeer intensief geweest, met vele uren werk achter de computer. Daarom is het nu weer tijd om de balans weer even naar de andere kant te laten uitslaan: Tijd voor mezelf. Ik neem nu even wat extra tijd om goed voor mezelf te zorgen (en laten zorgen). Ik geniet ervan om wat meer in de natuur te wandelen en fietsen. Ik ben de laatste weken ook begonnen aan het maken van iets voor mezelf. Ik doe dit in het kader van een project van het IFFF (international freeform forum) op Ravelry. Elke week komt er een nieuwe instructie en kan ik weer een stukje verder breien en haken. Nieuwsgierig naar wat ik maak? Zie alhier.

 

21 juni 2014

Een beetje van alles

Ik heb deze week met Ellen verder gewerkt aan haar boek Pestitude, maar daarnaast heb ik nog veel andere dingen gedaan. Er zijn weer wat bladeren bij gekomen voor de sprookjesboom, de nieuwsbrief is geschreven en verzonden en…. heel belangrijk ik heb ook nog wat tijd voor mezelf gehad. Tijd in de natuur, tijd om enkele vriendinnen te ontmoeten die ik lang niet had gezien en tijd om iets voor mezelf te maken. De ontwikkeling van de sprookjesboom is hier te volgen. Aanvragen van de nieuwsbrief kan via het contactformulier op deze website.

 

14 juni 2014

Een inspirerend voorbeeld

Ik ben nog altijd druk met het redactiewerk voor het boek Pestitude en werk daarnaast ook verder aan mijn eigen project. Maar deze keer wil ik hier graag even iets delen over iemand die voor mij heel inspirerend is: Lizzie Velasquez is voor mij een enorm inspirerende jonge vrouw. Zij heeft de vreselijkste dingen meegemaakt wat betreft pesten via internet, maar heeft zich daar niet klein door laten krijgen. Zie en hoor zelf maar via deze link.

 

7 juni 2014

Lezen en schrijven

Ook de afgelopen week heeft vooral in het teken gestaan van lezen en schrijven. Ik ben nog steeds bezig om met Ellen te kijken naar haar boek. Het boek Pestitude moet vooral een praktische handleiding worden. Ellen wil met haar boek vooral slachtoffers van pesten helpen om zelf weer de regie over hun leven te kunnen krijgen.

In het eerste deel van het boek wordt het fenomeen pesten besproken. In dit deel komen de verschillende soorten pesten en enkele antipestprogramma’s aan de orde. Ook de rol van alle betrokkenen bij het pestgebeuren word besproken. Oefeningen en voorbeelden helpen om inzicht te krijgen in je eigen situatie en positie. Het tweede deel van het boek gaat vooral over verandering. Wat kun je zelf doen om uit de slachtofferrol te komen? Hoe kun je de situatie waarin je zit verbeteren? Hoe kun je de kwaliteit van je hele leven verbeteren?

Het proeflezen van dit boek is voor mij een bijzonder leerzaam proces. Opmerkingen van de uitgever leren me waar op te letten. Dit is ook voor mijzelf van belang, bij het schrijven van mijn sprookje. 

 

31 mei 2014

Pestitude

Mijn Belgische vriendin Ellen Somers is een boek aan het schrijven over pesten. Ik ben proeflezer van dit boek. In haar boek bespreekt Ellen de verschillende vormen van pesten en de mogelijkheden om er iets aan te doen. Maar wat haar boek – met de titel Pestitude –  anders maakt dan andere boeken over pesten, is vooral het tweede deel van het boek, waarin het gaat over hoe je je leven weer op de rails kunt krijgen als je slachtoffer van pesten bent (geweest). 

Ondanks het zware onderwerp wordt het daarom toch vooral een positief boek.

 

24 mei 2014

Het eerste kamerscherm is af!

Het is iets meer dan 7 maanden onderweg geweest, maar het eerste kamerscherm is nu af! Met 2 verschillende kanten, zijn er nu al 2 verschillende achtergronden ontstaan voor mijn sprookje. Ik ben er erg blij mee. Gisteren heb ik foto’s van beide zijden van het scherm geplaatst in het foto-album decor sprookje.  Klik op deze pagina op decor sprookje en de foto’s verschijnen in miniatuur. Door op een van de foto’s te klikken, verschijnt hij groot. Via het pijltje aan de rechterzijkant is verder bladeren mogelijk. De foto’s staan ook op Pinterest en een beschrijving van het hele project is te vinden op Ravelry.

 

17 mei 2014

Een prijs van het IFFF

Ik heb een “freeform scrumble” gewonnen bij een van de spelletjes ter gelegenheid van het jubileum van de moderatoren van het IFFF (International Freeform Forum). Deze week kwam deze leuke post vanuit de Verenigde Staten bij mij aan. Ik was verbaasd hoe goed deze scrumble en bonus scrumble passen tussen wat ik zelf al had gemaakt voor de onderkant van de “sprookjesboom”. Erg leuk. Ik heb veel aan het IFFF te danken en vind het daarom bijzonder dat het IFFF nu ook zichtbaar aanwezig is in de vorm van deze scrumbles, gemaakt door een van de moderatoren. Zie de foto’s op Ravelry.

 

10 mei 2014

Verder met het kamerscherm

Deze week heb ik me vooral geconcentreerd op het eerste kamerscherm. Met hulp van mijn lieve man is het gelukt om ook de laatste 2 staanders nu te bekleden met brei- en weefwerk en bruin klamboenet. Dat wil zeggen dat nu de panelen er tussen gezet kunnen worden…. Het werk vordert!

 

3 mei 2014

Van alles wat

Dit was een week met van alles wat. Ik ben vooral bezig geweest met breien, sprang en weven. Ook het onderwerp pesten vroeg deze week mijn aandacht. Ik volg met belangstelling het nieuwe programma Project P op televisie. Er is veel commotie geweest over dit programma, maar het gewenste resultaat (dat het pesten stopt) is wel bereikt. En de betrokken jongeren waren achteraf best positief over het programma. Ook op Facebook probeer ik het nieuws over pesten zoveel mogelijk te volgen. Ik volg er een aantal pagina’s over pesten en ben medebeheerder van 2 groepen over pesten: “Plagen is om liefde vragen” en “Pesten is voor niemand goed”. Voor wie Project P heeft gemist en alsnog wil zien is hier de link.

 

26 april 2014

Experimentele sprang

Mijn eerste groene sprang experiment met ongebruikelijke materialen is klaar. Ik ben van plan om meer van dergelijke experimenten te maken en daarmee een tweede kamerscherm te vullen. Zal nog heel wat werk zijn, maar dat ben ik wel van mezelf gewend. Ik ga voor het mooiste resultaat en niet voor snelheid…. (al denkt de draak daar anders over – maar die heeft het gelukkig niet meer voor het zeggen).

                  experimentele sprang voor kunstproject pesten

19 april 2014

Cyberpesten

Deze week was er op t.v. – in het kader van de dag tegen het pesten – uitgebreid aandacht voor cyberpesten. Terecht, want cyberpesten is iets waar veel jongeren mee te maken hebben. Als dader, slachtoffer of getuige. Het is een groot probleem, dat niet zo eenvoudig is op te lossen. Het gebeurt vaak anoniem of met een vals profiel, zodat moeilijk of niet te achterhalen is wie er achter zit. Slachtoffers van cyberpesten worden dikwijls dubbel gepest: Op school, buiten school en ook nog eens thuis via akelige berichtjes en vaak ook bedreigingen via sociale media. Uit schaamte en angst voor overtrokken reacties van volwassenen (zoals een internetverbod) durven ze er dikwijls niet over te praten met ouders en leerkrachten. Deze hebben vaak niets in de gaten of merken het pas als het al een hele tijd aan gang is en er al veel leed is geschied. Er wordt vaak wel gewaarschuwd om niet te veel op internet te zetten, maar waarschuwen alleen is niet voldoende. 

Ouders kunnen niet altijd voorkomen dat hun kind slachtoffer wordt van cyberpesten, maar er zijn wel een aantal tips om de risico’s te beperken. Via deze link van Pestweb zijn veel bruikbare tips te vinden om online pesten te voorkomen. Op Pestweb is ook veel informatie te vinden over wat je kunt doen bij online pesten. Zie ook deze pagina, waarop een antwoord is te vinden op veel vragen. Belangrijk is in elk geval dat ouders en leerkrachten weet hebben van wat er op internet gebeurt en dat ze dit samen met de jongeren bespreken. Er moet worden gesproken over de vergaande gevolgen van cyberpesten en jongeren moeten weten waar ze terecht kunnen voor hulp. 

Daarnaast is het belangrijk om kinderen te leren om niet te snel klaar te staan met een oordeel over anderen, zonder echt te weten wat er aan de hand is. Als we jongeren leren om meer empathie te hebben, zullen ze niet zo snel tot (mede)pester worden en misschien zelfs durven opkomen voor de slachtoffers van pesten. Daarbij zullen volwassenen zelf het goede voorbeeld moeten geven…

 

12 april 2014

Boekentip

Ik ben momenteel het boek „Omgaan met pesten” , geschreven door Margo Henderson, aan het lezen. Meerdere onderzoeken over pesten vormen een gedegen basis voor dit boek. De vele voorbeelden maken het gemakkelijk toegankelijk. Het boek geeft inzicht in oorzaken en gevolgen van pesten en helpt om pestsituaties te herkennen. 

De groepsvorming en machtsverhoudingen binnen een groep worden in dit boek besproken. Naast pester en slachtoffer worden ook de rol van meeloper, aanmoediger, buitenstaander, helper of verdediger en omstander in beeld gebracht.

Voor mijzelf was het hoofdstuk over gedrag en grenzen zeer verhelderend. Het gaf mij antwoord op de vraag wat ik destijds anders had kunnen doen, waardoor ik het pesten misschien had kunnen verminderen of stoppen. Zonder overigens de schuld bij mijzelf – ofwel het slachtoffer te leggen!!! Want daarin is dit boek ook heel duidelijk: De schuld mag nooit bij het slachtoffer worden gelegd!!!

Het boek geeft ook handvaten hoe volwassenen kunnen handelen om pesten meer bespreekbaar te maken, het zo mogelijk te voorkomen en hoe in te grijpen in een acute pestsituatie. Dit boek is daarom beslist een aanrader!

 

5 april 2014

Sprookjesboom

De afgelopen week ben ik verder gegaan met de combinatie van sprang en kantachtig breien. Ik heb besloten dat ik op deze manier een soort jurk voor de kerstboom wil maken, om deze te veranderen in een sprookjesboom, voor het sprookje over het bange vogeltje en de draak. Ook dit wordt weer een flinke klus, maar ik ben al mooi op weg. En ik vind het heerlijk om weer volop met sprang bezig te zijn. Omdat meerdere mensen me hebben laten weten nieuwsgierig te zijn naar de techniek van sprang, deze keer ook een link naar een goede website over o.a. sprang. Ook de techniek van sprang is op deze website te vinden.

 

31 maart 2014

Bruikbare materialen

Naarmate het project vordert, verandert ook het materiaal dat ik verzamel/nog nodig heb. Voorlopig heb ik nu genoeg fruitnetjes/groentenetjes. Ook veren heb ik vooreerst niet meer nodig; ik heb nog een mooie voorraad en gebruik op het moment alleen af en toe nog veren (en dan bij voorkeur de mooiste….). Ik ben nog wel op zoek naar een bruin of groen klamboenet of iets dat daarmee vergelijkbaar is. Verder verzamel ik momenteel (restjes) garens in allerlei soorten en diktes, vooral in allerlei groentinten en bruingroentinten. Zelfs draadjes zijn bruikbaar, omdat ik deze kan verwerken met de punchmachine. 

 

26 maart 2014

Nieuwe experimenten

Ik ben nog wat verder aan het experimenteren geweest en ik ben erg enthousiast over mijn recente experimenten met de combinatie van sprang en breien. En ook over de combinatie sprang, breien, Tunisch haken en punchen. Dit biedt veel mogelijkheden voor vrij werk en vulling van het 2e kamerscherm, als achtergrond voor het sprookje. De nieuwe nieuwsbrief is ook uit. Nog niet ontvangen en wel abonnee? Stuur me dan even een berichtje via de contactpagina.

 experiment met sprang en breien voor kunstproject pesten

 

19 maart 2014

Sprang

Het is me gelukt om zondag nog naar de brei-en haakdagen te gaan en daar de workshop “monumentaal breien” te volgen. Dit was een zeer inspirerende workshop. Later meer over het resultaat hiervan voor dit project. Op dit moment ben ik bezig met sprang. Ik heb weer een dubbele sprang op mijn sprangraam staan. A.s. zaterdag hoop ik in het Vlechtmuseum meer mensen te ontmoeten die met sprang bezig zijn. De dubbele sprang wil ik gebruiken voor het 2e kamerscherm, waarschijnlijk in combinatie met dubbelbreien. Hier is een link naar het sprang project op Ravelry.

 

12 maart 2014

Kamerscherm en speeltijd

Ik ben begonnen het eerste paneel met machinaal applicatie-en borduurwerk in het kamerscherm vast te zetten. Maar meer dan een beginnetje is het nog niet. Momenteel ben ik ziek en beperk ik me daarom tot dingen die minder energie kosten. Eventjes wat extra tijd om wat te spelen dus….  En tijd om wat extra rust te nemen, in de hoop dat ik nog op tijd beter ben voor de brei-en haakdagen het komende weekend….

 

5 maart 2014

Verdere experimenten

De techniek van het dubbelbreien blijkt heel geschikt te zijn om vrij werk te maken. Ik ben er mee aan het experimenteren gegaan. Ik zie veel mogelijkheden voor toepassing. Ook in combinatie met gedeelten die enkel worden gebreid en sprang. Kan ik straks weer goed gebruiken bij het 2e kamerscherm dat ik nog wil bekleden… Hier op Ravelry zijn mijn brei-experimenten te volgen.

 

27 februari 2014

Tijd om te leren en experimenteren

Ik heb deze week wat tijd genomen om nieuwe dingen te leren en om te experimenteren. Met de brei-en haakdagen in het vooruitzicht ben ik aan het kijken welke technieken van de aangeboden workshops ik zelf kan leren en waar ik nog wat hulp kan gebruiken. Zo ben ik deze week begonnen met dubbelbreien, een fascinerende techniek waarbij een breiwerk kan ontstaan met 2 verschilllende kanten. In de eenvoudigste variant is de ene kant een soort omgekeerd beeld van de andere kant, maar er is meer mogelijk. Ik verdiep me allereerst in het ambacht (door gewoon een pannenlap te breien), maar ga daarna verder met experimenteren, om tot een vrijer werk te komen. Hier op Ravelry is mijn pannenlap in wording te zien….

De foto van de vorderingen van het kamerscherm laat nog even op zich wachten. Maar hier is al wel nog een foto van de vogelkooi, die onderdeel uitmaakt van het sprookje van het bange vogeltje en de draak.

vogelkooi gemaakt voor kunstproject pesten

 

20 februari 2014

Verder met het kamerscherm als achtergrond voor het sprookje

Ik ben weer bezig met het kamerscherm, dat moet dienen als achtergrond voor het sprookje. Het is echt een geduldwerkje…. het vordert langzaam. Inmiddels zijn de 6 onderste paneeltjes met vrij brei-en haakwerk af. Ik werk nu weer aan een van de staanders met vrij breiwerk. Volgende week hoop ik weer wat nieuwe foto’s toe te voegen.

 

13 februari 2014

Nieuwe pagina: Van pijn tot kracht

Ik heb zojuist een nieuwe pagina aan deze website toegevoegd met een samenvatting van mijn verhaal: Van pijn tot kracht.

 

7 februari 2014

Sprookje – een drakerig gemeen plan

Ik heb de pagina sprookje gewijzigd en aangevuld met een nieuwe foto, die iets laat zien van het drakerig gemeen plan dat de draak heeft bedacht….. 

 

1 februari 2014

Vrij breien en haken

Mijn verensjaal is af en ik ben nu weer volop aan het breien en haken voor de vulling voor het kamerscherm. Inmiddels heb ik 2 van de 6 rechthoeken voor de onderkant van het kamerscherm af. Ik ben er nog wel een tijdje mee bezig, maar ik ben tevreden over het resultaat tot nu toe.

vrij breien en haken voor kunstproject pesten

 

25 januari 2014

Iets voor mezelf 

Tussen al het werk aan het project door, maak ik nu ook iets voor mezelf (gewoon omdat ik het WAARD ben!). Indirect heeft het ook wel weer met het project te maken, want het is een “verensjaal” , naar het patroon Dreambird van Nadita Swings. Maar ik geef er toch weer een iets eigen draai aan…. Deze week heb ik er wat meer aan gewerkt, omdat ik ziek was (en nog een beetje ben). Op Ravelry is de voortgang van dit project te volgen. Morgen hoop ik daar weer een nieuwe foto toe te voegen.

 

18 januari 2014

Verder met de achtergrond voor het sprookje

Ik ben weer druk bezig met het maken van een geschikte achtergrond voor het sprookje. Gisteren heb ik de 2e en 3e achterkant voor de panelen van het kamerscherm klaar gekregen. Daarmee kan ik het grootste deel van het kamerscherm vullen. Aan de bovenkant en onderkant blijven echter nog wat kleinere te vullen stukken over. Ik weet nog niet zeker hoe ik dit ga vullen, maar dat wordt nog wel duidelijk. Misschien kan ik aan de onderkant vrij breien en haken (freeform) gebruiken, voor de begroeiing onder de boom. 

freeform voor achtergrond sprookje- kunstproject pesten

11 januari 2014

Voortgang sprookje

De afgelopen tijd ben ik hard aan het schrijven geweest met het sprookje over het bange vogeltje en de draak. Het eerste avontuur is geschreven, maar daarmee is het sprookje nog lang niet af. Onder het schrijven is me duidelijk geworden dat het een compleet boek moet worden, met meerdere avonturen. 

In de kersttijd heb ik het werken aan de achtergrond voor het sprookje een tijdje onderbroken. Inmiddels heb ik dit werk weer opgepakt. Hierover later meer.

 

6 januari 2014

Gratis webinar “Laat je leven niet verpesten door pesten!”

Ellen Somers geeft op vrijdag 31 januari 2014 een gratis webinar of call over pesten: Pesten anders bekeken. Ze doet dit ’s morgens om 9.30 uur en ’s avonds om 20.00 uur. Opgeven kan via info@deregenboogacademie.be

Webinar met Ellen Somers

 

 

3 januari 2014

Kleurrijk vogeltje

In aanvulling op mijn laatste gouden woord (kleurrijk) heb ik ook nog een kleurrijk vogeltje gemaakt. Het vogeltje zelf had ik jaren geleden al eens gevilt, maar nooit afgemaakt. Toen ik een aantal heel kleurrijke veren kreeg, herinnerde ik me dit vogeltje weer. De veren passen mooi bij het vogeltje. En ik had ook nog een nestje over voor dit vogeltje…..

kleurrijk vogeltje voor kunstproject pesten

 

29 december 2013

Gouden woorden

Een tijdje geleden kreeg ik nog een mooie aanvulling op mijn gouden woorden binnen van een lieve vriendin. Hoewel ik eigenlijk al klaar was met het maken van de gouden woorden, vond ik dit gouden woord zo mooi, dat ik het toch nog wou toevoegen aan de gouden woorden in de schatkist van de draak. Heb daarom met de “gouden” kraaltjes het woord kleurrijk geborduurd.

kleurrijk- gouden woorden, kunstproject pesten

 

24 december 2013

Kerst- en nieuwjaarswens

Duizend redenen om dankbaar te zijn
komen in de plaats van oude pijn
Het maakt mij stil van binnen
Kerstmis kan beginnen!

Graag wil ik iedereen die mij hier volgt hele goede feestdagen toewensen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

 

20 december 2013

Een gedenkwaardige datum

De datum is gedenkwaardig… Het is precies 2 jaar geleden dat ik een ongelukkige val met de fiets maakte, waarbij ik mijn rechter bovenarm brak, een tand verloor en neus en kin moesten worden gehecht…. Mijn leven kwam even helemaal op de kop te staan en – kijkend in de spiegel – had ik een confrontatie met de draak. Het volledige verhaal staat te lezen op de pagina draak, onder het kopje „confrontatie met de draak.”. Nu 2 jaar verder, ben ik vooral dankbaar om wat deze confrontatie met de draak teweeg bracht. Ik heb de innerlijke draak buiten mezelf gezet, waardoor hij veel minder macht over mij heeft en – al werkende aan de draak – heb ik ook zijn schat – de gouden woorden – ontdekt.

En nu ben ik weer een fase verder en beschrijf ik dit alles in de vorm van het sprookje van „het bange vogeltje en de draak….”

 

13 december 2013

Nieuwsbrief

Deze week zijn de nieuwsbrieven weer verzonden. Geen nieuwsbrief ontvangen, maar wel belangstelling? Neem dan contact met me op via het contactformulier.

 

8 december 2013

Decor sprookje

Naast het werk aan de website heb ik me de laatste tijd vooral gericht op het maken van het decor voor het sprookje. Dit is een zeer arbeidsintensief karwei. Vrij borduren met de hand kost veel tijd, maar steekje voor steekje vordert het. En nu heb ik dan toch het 3e paneel vrij borduurwerk voor het kamerscherm af! Nu wordt het tijd om weer verder te gaan met de achterkant, waarvoor ik machinale applicatie en borduren inzet.  Ik heb hiervan een foto geplaatst in het fotoalbum decor sprookje.

 

30 november 2013

Nieuws

Deze websitepagina zal door mij binnenkort in gebruik worden genomen als een soort van blog. Ik probeer er elke week een stukje op te schrijven over de ontwikkeling van dit project.