textielboeken

Textielboeken

De textielboeken vertellen op indringende wijze mijn levensverhaal.

In het eerste jaar van dit project schrijf ik de tekst voor mijn eerste 2 boeken. De herinneringen aan vroeger komen naar boven door veren die ik vind tijdens mijn lange wandelingen. Het brengt me terug naar de lagere school en ik beleef nog eenmaal alles opnieuw. Aan het eind van het 2e boek ben ik aan het eind van de lagere schooltijd. Het pesten stopt dan, maar daarmee is de ellende nog niet voorbij.

In de tweede serie boeken laat ik daarom zien hoezeer het pesten me heeft veranderd. Dit doe ik aan de hand van een aantal dieren waarin ik mezelf herken. De kameleon is snel gevonden: Op mijn nieuwe school wil ik – koste wat kost – “erbij horen” en dus probeer ik me aan te passen zo goed ik kan, zelfs al moet ik mezelf daarvoor verloochenen… Behalve de kameleon ontdek ik nog 8 andere dieren in mezelf en…. een draak!

In een laatste serie met dierenportretten gaat het erom om mijn vrijheid terug te winnen: Ik ben niet vrij zolang ik word bepaald door mijn dierlijke eigenschappen, maar ik ben vrij als ik in staat ben om ermee te spelen. Met deze laatste serie ben ik nog aan het werk.