persoonlijk

Over mij

Mijn naam is Ria Hooghiemstra, in 1960 geboren in IJsselstein en opgegroeid in Bolsward en sinds 2008 woonachtig in Heerenveen.
Via dit kunstproject en deze website vertel ik in woord en beeld mijn eigen levensverhaal. Het is uiterst persoonlijk, maar tegelijk universeel, omdat het gaat over herkenbare gevoelens, gedachten en emoties.

Voor ik aan dit project begon heb ik de 5-jarige internationale opleiding tot medisch schildertherapeut gevolgd, volgens de werkwijze van Liane Collot d”Herbois. Deze opleiding is een belangrijke eerste stap geweest in mijn veranderingsproces. Ik ben er krachtiger en moediger door geworden. Dankzij deze opleiding heb ik de moed kunnen vinden om aan dit kunstproject te beginnen en er ook mee door te gaan. Ik ben dwars door mijn pijn en angst heen gegaan en heb gevochten met mijn eigen innerlijke draak.

Bovendien heb ik tijdens de opleiding veel geleerd over licht, kleur en duisternis. Waardevolle kennis voor het kunstzinnig proces.
Ik heb alle verschillende kleuren en hun eigenschappen leren kennen en waarderen. Vanuit deze achtergrond heb ik de regenboogvogels en de aardevogels kunnen maken.
Wat ik heb geleerd over kleuren heb ik op een speelse manier verwerkt in vorm, gebaar, houding en leefomgeving van de vogels.