Werkbeschrijvingen

Een kraanvogel van stof – vouwen, naaien, borduren

Zie hiervoor op de pagina “elk vogeltje zingt zoals het gebekt is

 

Vrovo Freubel, de vrolijke vogel

Ik heb Vrovo Freubel ontworpen als een patroon dat gebruikt kan worden om een eigen unieke vogel te maken voor het project “elk vogeltje zingt zoals het gebekt is“. Lees er meer over op de speciale pagina voor dit project, die ik heb toegevoegd aan mijn website. Opmerking: Wie voor 27 oktober 9.30 het bestand heeft gedownload: Er stond nog een foutje in de beschrijving van de 1e vleugel; ik had nl. 1x vergeten de hv voor het aanhechten te vermelden. In het nieuwe bestand is dit gecorrigeerd.

Frovo Freubel - haakpatroon van een vrolijke vogel

Vrovo_Freubel_-_de_vrolijke_vogel.pdf

Een gouden sleutelwoord en een veer voor de draak

In de nieuwsbrief van mei 2018 beschrijf ik hoe je kunt helpen de draak – uit het sprookje van het bange vogeltje en de draak – zijn gouden vleugels terug te geven. Deze nieuwsbrief bevat een lijst met gouden sleutelwoorden, waaruit je er een kunt kiezen en een haak- en een breipatroon om één gouden veer te maken voor de draak. Lees verder de nieuwsbrief voor meer informatie over dit project. Wil je meedoen, geef mij dan je adres en email adres door via het contactformulier, zodat ik je mijn adres door kan geven om je veer op te sturen en ik jou als dank een klein zelfgemaakt “gouden” sleuteltje kan sturen (zie nieuwsbrief).

Het haakpatroon is te vinden vanaf pagina 3 van de nieuwsbrief, het breipatroon begint op pagina 6.

nieuwsbrief feathers and dragons 26.pdf

gehaakte gouden veer voor de vleugels van de draak

Werkbeschrijvingen

Als ik in de toekomst meer werkbeschrijvingen maak, zullen ze te vinden zijn via deze pagina. Ik begin allereerst met een werkbeschrijving van een net maken met behulp van een Lucet en een haaknaald.

Algemene werkbeschrijvingen en filmpjes over werken met de Lucet zijn genoeg te vinden op internet, bijvoorbeeld hier.

Onderstaand is mijn werkbeschrijving te vinden van het maken van een netconstructie.

Werkbeschrijving_Lucet_net.pdf