nesten

Nesten, nesten, nesten  

Ieder nest heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Het een is niet beter dan het ander; alleen meer geschikt voor de ene en minder geschikt voor een andere vogel. Er zijn hangnesten, nesten op de grond en nesten op een verhoging. Er zijn grote nesten en kleine nesten, zoals er ook grote en kleinere vogels zijn. Er zijn slordige nesten en meer gestructureerde nesten…

rood nest - een van de vele nesten voor het kunstproject

Met veel enthousiasme bouw ik het ene na het andere nest. In al hun verscheidenheid zijn ze een uitdrukking van speelsheid en creativiteit. Dit zijn kwaliteiten die in mijn leven niet altijd voldoende ruimte hebben gehad. Het maken van deze nesten en nestjes werkt voor mijzelf daarom helend.

een van de vele nesten gemaakt voor dit kunstproject

geluksvogel op nest van stijfselmarmers

De vogel op dit nest is de geluksvogel, omdat hij een van de meest kleurrijke nesten bewoont. Ikzelf voel me ook een geluksvogel, omdat ik aan dit project kan werken en zo mijn negatieve verleden kan omzetten in iets positiefs.

hangnest met bamboeblad en verenkoorden gemaakt

Op deze pagina staat maar een kleine greep uit de meer dan 100 nesten die ik heb gemaakt. Zie ook het foto-album over de nesten voor meer nesten en nestjes.

Kinderen

Het maken van een eigen nestje is zeker ook iets dat leuk is om met kinderen te doen. Ik zou me goed voor kunnen stellen dat ik in de toekomst, in het kader van dit project, samen met kinderen nestjes ga maken. Ieder kind zijn of haar eigen nest, of een groot nest met een heleboel kinderen samen.