links

Aandacht voor pesten

De stichting aandacht voor pesten heeft een gedegen website met veel informatie over pesten; je kunt er je verhaal kwijt en professionele hulp vinden.

Informatie over cyberpesten

De website van Pestweb geeft goede informatie over pesten in het algemeen en cyberpesten in het bijzonder. Je vind op hun site onder andere een pagina over online pesten. Omdat cyberpesten tegenwoordig een groot probleem is, heb ik ook zelf een pagina over cyberpesten aan deze site toegevoegd, met tips voor ouders. Deze pagina is hier te vinden.

Ontwikkelingsproces 

Mijn vriendin Yvonne Meesters heeft mij van het begin af aan aangemoedigd in mijn proces. Zij heeft een praktijk voor levensloopbegeleiding en geeft cursussen in autobiografisch schrijven. Meer informatie hierover op haar website.

Inspiratie

Een workshop met Lois Walpole heeft mijn blik op afvalmateriaal voorgoed veranderd. Door haar ben ik materialen als fruitnetjes, videotape, plastic en ander afvalmateriaal gaan recyclen in mijn werk. 

De textielkunst van Othilia Verdurmen is zeer inspirerend voor mij. Al enkele jaren volg ik wat ze doet door naar tentoonstellingen van haar werk te gaan. Haar werk is heel bijzonder. 

Ook de textielkunst van Amanda McKim van Wired and Wild hoort bij mijn favorieten. Neem ook eens een kijkje op haar website.

Veel bewondering heb ik voor het werk van Chieko Aihara. Met name haar eigentijdse sprang inspireert mij zeer. Haar site is helaas niet leesbaar voor mij, maar ik “lees” de foto’s en geniet daarvan. Ze is ook op facebook te vinden onder Sprang and Textile of Chieko Aihara.

Ik volg ook het blog Yil Creation van Mathilde Jongbloed. Haar breiproject Yil birds is van groot belang geweest voor de ontwikkeling van mijn eigen project. Het bange vogeltje en haar vriendjes, de regenboogvogels, de aardevogels en de geluksvogel zijn allemaal op haar breipatroon geïnspireerd.  Deze door mij gemaakte vogels staan tussen de andere  Yil birds op haar site.

Op het gebied van viltkunst wil ik graag nog Jolande van Luijck van Fibreations noemen. Jolande maakt prachtige viltkunst en geeft inspirerende workshops. Jan en ik hebben van haar o.a. het vachtvilten geleerd.

In de vitrine van Textiel Plus is veel mooie textielkunst van Nederlandse textielkunstenaars te zien. Ik sta er zelf ook tussen, te vinden op mijn naam: Ria Hooghiemstra.