Sprang demonstratie op Textiel Festival Weerribben

Ik ben gevraagd om sprang te demonstreren op het Textiel Festival Weerribben, aankomend weekend, van 10 t.m 12 juni. De locatie waar ik te vinden ben is MFC Dalzicht, in Oldemarkt..

Ik heb me goed voorbereid en zal diverse voorbeelden van sprang, al dan niet in combinatie met andere technieken meenemen. Ik wil ook laten zien dat je eigenlijk maar heel weinig nodig hebt om aan sprang te kunnen beginnen.  Voor bovenstaande sprang heb ik simpelweg twee koorden vastgezet door de zijkanten van een doos. Ik heb aan een kant een knoop in de koorden gelegd en aan de andere kant koordstoppers gebruikt om zo de spanning te kunnen regelen. Het tussentouw is vastgezet in kleine gleufjes die ik heb geknipt in de doos. Zo simpel kan het zijn…

Ik zal ook verschillende mogelijkheden laten zien om sprang te combineren met andere technieken, bijvoorbeeld gympen, haken, weven en macramé. Daarnaast neem ik diverse werkstukken mee die ik in de loop der jaren heb gemaakt: tassen, een kussen, vingerloze handschoenen, een muts, vogeltjes, wandkleedjes en nog veel meer.  Toch zal ik ook veel niet meenemen. Met name mijn “meesterstuk” de sprang in een kamerscherm, komt niet mee. Wie dat wil zien zal er een reis naar Heerenveen voor over moeten hebben, naar Vertelmuseum De Vlechtvogel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *